Eurooppa Politiikka

Pääministeri Sipilä ja EU:n korkea edustaja Mogherini keskustelivat EU:n puolustuksesta

Pääministeri tapasi EU:n ulkopoliittisen korkean edustajan Mogherinin Oulussa 15.6.2017 © Anne Sjöholm/Valtioneuvoston kanslia
Pääministeri Juha Sipilä on keskustellut 15.6 Oulussa EU:n ulkopoliittisen korkean edustajan Federica Mogherinin kanssa EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisestä. Korkea edustaja Mogherini kiitti Suomea aktiivisuudesta EU:n puolustusyhteistyössä ja sen kehittämisessä. Eurooppa-neuvosto käsittelee puolustusyhteistyötä ensi viikolla Brysselissä.

– Suomen linja on kunnianhimoinen ja toivomme, että asiassa edetään myös pysyvän rakenteellisen yhteistyön osalta. Kävimme korkean edustajan Mogherinin kanssa hyvän keskustelun, jossa toin esille prioriteettihankkeitamme kuten hybridiosaamisen sekä avaruusyhteistyön. Toivon, että saamme mahdollisimman paljon kumppaneita hankkeidemme ympärille, pääministeri Sipilä sanoo.

-Kerroin korkea edustaja Mogherinille maanantaina käymästäni puhelinkeskustelusta Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa. Myös presidentti Macron pitää EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä erittäin olellisena. On tärkeää, että EU:n puolustuspolitiikan kehittämisessä keskeisesti mukana olevalla Suomella on toimiva ja tiivis keskusteluyhteys Ranskan kanssa, Sipilä totesi.

Pääministeri Sipilän isännöimälle lounaalle osallistuivat myös ulkoministeri Timo Soini, EU:n arktisesta politiikasta vastaavan komissaari Karmenu Vella sekä Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland. Lounaalla keskusteltiin myös arktisesta politiikasta, Venäjästä sekä Yhdysvalloista.

Pääministeri Sipilä osallistui Oulussa lisäksi ”Kestävän kehityksen arktinen – luovia ratkaisuja etsimässä” –tapahtumaan, jolla vauhditetaan keskustelua EU:n arktisesta politiikasta osana kansainvälisiä suhteita ja EU:n arktisten alueiden kehittämistä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa