Kotimaa Politiikka

Pääministeri Sipilä: ”Kunnioitamme Britannian EU-kansanäänestyksen tulosta”

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi perjantaina 24. kesäkuuta Britannian EU-kansanäänestyksen tulosta ja sen seurauksia.


”Olimme toivoneet, että Britannian EU-jäsenyys olisi saanut tuen eilisessä kansanäänestyksessä. Kunnioitamme kansanäänestyksen tulosta. Nyt odotamme, mihin toimenpiteisiin Britannian hallitus ryhtyy tuloksen perusteella ja milloin se ilmoittaa eroaikomuksistaan virallisesti Eurooppa-neuvostolle. Sen jälkeen voimme valmistella EU:n ja Britannian välisiä neuvotteluja”, pääministeri Sipilä sanoo.

”Hallituspuolueiden johtajat ovat tänä aamuna pitäneet ylimääräisen kokouksen äänestystuloksen johdosta. EU-ministerivaliokunta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen maanantaina 27. kesäkuuta klo 10. Samana päivänä olen eduskunnan suuren valiokunnan kuultavana. Lisäksi olen sopinut eduskunnan puhemiehen kanssa, että hallitus antaa asiasta eduskunnalle pääministerin ilmoituksen lähiaikoina”, Sipilä sanoo.

”Euroopan unionin on nopeasti arvioitava, minkälaisia vaikutuksia äänestystuloksella on eri politiikan sektoreilla”, Sipilä sanoo.

Suomen kannalta yhtä tärkeää kuin sopia EU:n ja Britannian suhteesta, on jatkaa Euroopan unionin kehittämistä.

”Kansalaisten luottamuksen ansaitsemiseksi on keskityttävä olennaiseen ja kyettävä uudistumaan. Jäsenmaiden on noudatettava yhdessä sovittuja sääntöjä. Lisäksi unionin on tarjottava välineitä kasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistamiseen. EU:n on myös oltava tehokas toimija kansainvälisellä areenalla ja tiivistettävä yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaansa.”

EU-maiden päämiehet keskustelevat kansanäänestyksen seurauksista Brysselissä 28. ja 29. kesäkuuta.

24.6.2016

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit