Kotimaa Politiikka

Paavo Väyrynen: Kuka Suomen turvallisuuspolitiikkaa johtaa?

Paavo Väyrynen.
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kysyy uusimmassa blogissaan kuka Suomen turvallisuuspolitiikkaa oikein johtaa.

Paavo Väyrysen mukaan näyttää siltä, että pääministeri Juha Sipilä on jättänyt ulko- ja turvallisuuspolitiikan toisten ministereiden  käsiin.

-Onkohan tilanne Suomen hallituksessa samankaltainen kuin Ruotsin? Pääministeri on jättänyt ulko- ja turvallisuuspolitiikan muiden ministereiden käsiin. Tasavallan presidentin rooli on jäänyt epäselväksi.

-Kun tapasin äskettäin pitkän tauon jälkeen Juha Sipilän, minulle syntyi se käsitys, että ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei edelleenkään kuulu hänen vahvuuksiinsa. Tälläkin alalla hänellä näyttää lisäksi olevan huonot neuvonantajat.

Väyrynen pitää kummallisena tilannetta, jossa heikkoa poliittista tukea nauttiva puolustusministeri näyttää johtavan turvallisuuspolitiikkaa.

-Outo on tilanne sekä Suomessa että Ruotsissa, kun turvallisuuspolitiikkaa näyttää johtavan heiveröisen poliittisen tuen varassa toimiva puolustusministeri. Mitä tapahtuukaan nyt tehdyille ja tehtäville sopimuksille, kun kumpikin maa kansanvallan periaatteita noudattaen palaa sille turvallisuuspoliittiselle linjalle, jota kansalaisten laaja enemmistö kannattaa?

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa