Politiikka Politiikka

Paavo Väyrynen: tähtiliikkeitä syntyy Euroopassa

Paavo Väyrynen.

Paavo Väyrynen on kuvaillut viimeisimmässä blogissaan Euroopassa tapahtuvaa poliittista liikehdintää, jonka uskoo tuottavan yhteistyökumppaneita Seitsemän tähden liikkeelle, jonka puheenjohtaja Väyrynen on ja joka kerää kannattajakortteja puolueeksi rekisteröitymistä varten.

Väyrynen mainitsee erikseen italialaisen Viiden tähden liikkeen, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä perustamansa ”Vapaus valita”-kontaktiryhmän kanssa. Lisäksi Väyrynen huomauttaa, että Saksassa on vasemmiston piirissä perustettu poliittinen yhteenliittymä ”Aufstehen”, joka Väyrysen mukaan muistuttaa Seitsemän tähden liikettä:

”Pontimena on ennen muuta pettymys vasemmiston harjoittamaan uusliberaaliin politiikkaan, joka myötäilee hallitsematonta globalisaatiota. Liike kannattaa rauhanomaista ulkopolitiikkaa. Se suhtautuu kriittisesti maahanmuuttoon ja pakolaisten vastaanottamiseen.”

Väyrynen toivoo vaihtoehtoisen politiikan nostavan päätään nyt nähtyjen oikeistolaisten ryhmien lisäksi myös vasemmistossa ja poliittisessa keskustassa luoden näin yhteistyömahdollisuuksia:

Olennainen ero on siinä, että Saksan Aufstehen –liikkeellä on vasemmistolaiset juuret, kun taas meidän Seitsemän tähden liikkeemme syntyi keskustan piirissä tyytymättömyydestä hallituksen liian oikeistolaiseen politiikkaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka ylös Aufstehen –liike nousee ja millaiseksi se kehittyy.

Joka tapauksessa Suomen tähtiliike löytää varmasti Euroopasta saman mielisiä yhteistyökumppaneita.

Lähde: Paavo Väyrysen blogi 7.8.2018

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit