Kotimaa Politiikka

Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuutta varten kerätään kannattajakortteja – tukijoukot haluavat palauttaa Suomen itsenäisyyden

Kuva www.paavopresidentiksi.fi
Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuutta varten tarvittavien kannattajakorttien keruu on päässyt vauhtiin.

Kansalaispuolueen perustaja, politiikan konkari Paavo Väyrynen ilmoitti heinäkuun puolivälissä, että hän asettuu presidenttiehdokkaaksi, mikäli hänen tuekseen saadaan kerättyä 20 000 kannattajakorttia. Suomen lain mukaan tuo määrä vaaditaan valitsijayhdistyksen perustamista  ja presidenttiehdokkaaksi asettumista varten.

Eero Paavola (vasemmalla) nimitettiin Kauhavan alueen kampanjapäälliköksi. Oikealla kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho.

Väyrysen taustajoukot asettivat heti alusta lukien tavoitteen, että kannattajakortit saataisiin kerätyksi 6.12 mennessä, eli valitsijayhdistys perustettaisiin Suomen itsenäistymisen 100-vuotispäivänä.  Lain määrittelemä takaraja kannattajakorttien luovuttamiselle on 12. joulukuuta klo 16 mennessä.

Kannattajakortteja ovat alkuvaiheessa keränneet lähinnä yksittäiset aktiivit eri puolilla maata. Syksyn mittaan on tulossa enemmän organisoituja tilaisuuksia. Olemme mukana esimerkiksi markkinoilla, messuilla ja kauppaliikkeiden edustoilla. Lisäksi paikallisin voimin järjestetään eri puolilla Suomea ”Paavo presidentiksi” -katupartioita, kertoo kampanjapäällikko Seppo Hauta-aho.

Kannattajakorttien keruu on alkuvaiheessa, ja organisaatio tarvitsee aktiiveja keräämään kortteja eri puolille Suomea. Kannattajakortteja voi tulostaa netistä Paavo presidentiksi-sivustolta, ja niitä saa myös kampanjapäälliköltä ja alueellisilta yhteyshenkilöiltä.

Monet ovat mukana, koska haluavat palauttaa itsenäisyytemme takaisin. Oma päätösvalta omiin asioihin on tärkeää. Paavolla on Suomen ja suomalaisten tulevaisuuden kannalta oikeat linjaukset monissa asioissa. Hänellä on pitkä kokemus ulkopolitiikasta ja hyvät suhteet niin länteen kuin itäänkin. Paavo hallitsee ulko- ja turvallisuuspolitiikan ja haluaa, että Suomi pysyy puolueettomana maana, kampanjapäällikkö Hauta-aho toteaa.

Hauta-ahon mukaan lähitulevaisuudessa ollaan tekemässä tehdään merkittäviä ratkaisuja – lähdemmekö EU-liittovaltion tielle, vai takaisin kansallisvaltiota kohti vievälle tielle.

Olemme jo nyt menettäneet suuren osan päätösvallastamme. EU-liittovaltioon suunnitellaan jo valtiovarainministeriötä, joka huolehtisi EU:n taloudesta. Tämä tarkoittaa käytännössä EU:n veronkanto-oikeuden kasvamista ja se uhkaa jopa päätösvaltaamme eläkevaroihimme. Liittovaltiossa toteutetaan sosiaaliturvan ja eläkkeiden harmonisoiminen. Selvää on, että poikkeuksellisen suuret eläkevaramme kiinnostavat EU:n rahapiirejä. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että nykyisen kehityskulun ei anneta jatkua, Hauta-aho painottaa.

Tulevana viikonloppuna kortteja kerätään muun muassa 30. syyskuuta Tikkurilan maalaismarkkinoilla ja 1. lokakuuta Hakaniemen maalaismarkkinoilla. Myös Paavo Väyrynen on osan aikaa paikalla.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa