Eurooppa Maahanmuutto

Paikallispoliitikko Ruotsissa: Verorahoitteiset maahanmuuttajajärjestöt vastustavat integraatiota

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Mursal Isa, maahanmuuttajataustainen ympäristöpuoleen paikallispoliitikko Taalainmaalta, antaa täyden tukensa Nasteho Mohamedin kritiikille äärikonservatiivisia ja naisia alistavia somaliyhteisöjä kohtaan.

22-vuotias Ruotsissa asuva somalinainen Nasteho Mohamed väittää, että Borlängessä vallitsee aivan samanlainen klaanikulttuuri kuin Somaliassa.

Ympäristöpuolueen paikallispoliitikko Borlängessä, ruotsinsomali Mursal Isa menee vielä pidemmälle. Hän syyttää Borlängen UMIS-somaliyhteisöä ja muita maahanmuuttajajärjestöjä integraation vastustamisesta.

– Kokemusteni mukaan miljoonia [kruunuja] veronmaksajien rahaa saavat järjestöt tukevat syrjintää, Isa sanoo.

Oltuaan 15 vutota mukana somaliyhdistyksen toiminnassa Borlängessä Mursal Isa voi vahvistaa Nasteho Mohamedin näkemykset. Borlangen UMIS-somaliyhdistys ja muuta vastaavat maahanmuuttajayhdistykset Ruotsissa ajavat äärikonservatiivista agendaa.

Klaanikulttuuria ajetaan ruotsalaisten veronmaksajien rahoilla. UMIS on saanut 1,85 miljoonaa kruunua vuosien 2015 ja 2018 välisenä aikana Ruotsin nuorisohallinnolta (MUCF). Noin 4 miljoonaa kruunua UMIS on saanut Perintörahastolta, joka saa varansa ilman perillisiä olleiden henkilöiden jäämistöistä.

– Useimmiten ne [maahanmuuttajayhdistykset] harjoittavat syrjintää mutta myös edistävät negatiivista kuvaa ruotsalaisista ja Ruotsista, sanoo Isa.

Mursal Isan mielipiteet ovat saaneet kylmän vastaanoton somaliyhdistyksessä, joka kiistää paikallispoliitikon syytökset.

Lähde SVT, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa