Muu maailma

Pakistanin liikennelentäjistä kolmasosalla väärennetyt lentolupakirjat – Ilmailuministeri: ”Heillä ei ole lentokokemusta”

AP-BLD PIA A320 vuonna 2016. Kuva Shadman Safee / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Yksi kokemattomia ja väärennetyillä lentolupakirjoilla toimivia lentäjiä käyttäneistä lentoyhtiöistä on Pakistanin kansallinen lentoyhtiö PIA.

Karachin kohtalokkaan lentoturman jälkeen Pakistanin ilmailuministeri Ghulam Sarvas paljastaa, että kolmasosa liikennelentäjistä on maksanut jollekin, jotta nämä suorittaisivat lentolupakirjaan sisältyvät testit heidän puolestaan.

Pakistanin kotimaan lennoilla toimii kaikkiaan 860 lentäjää, joista 262 on siirretty syrjään toimestaan.

– Heillä ei ole lentokokemusta, ministeri kertoo.

Ilmailuministeri ei tarkenna, mistä lentoyhtiöistä on kyse. CNN:n mukaan yksi yhtiöistä on maan kansallinen lentoyhtiö PIA.

PIA:n lento 8303 joutui 22. toukokuuta kohtalokkaaseen laskeutumisonnettomuuteen Karachissa. Lennon kapteeni jätti toistuvasti huomiotta lennonjohdon varoitukset liian suuresta lentokorkeudesta. Kapteeni kuittasi varoitukset sanoen olevansa ”tyytyväinen tilanteeseen”.

Lento 8303 laskeutui lopulta laskutelineet sisällä, jolloin koneen pohja ja moottorit osuivat kiitotiehen. Kapteeni veti ylös ja teki toisen laskeutumisyrityksen joka päättyi katastrofiin, koska vaurioituneet moottorit eivät toimineet kunnolla. Kone syöksyi lopulta lentokentän läheiselle asutusalueelle.

Ohjaamon ääninauhoitteiden mukaan lentäjät eivät keskittyneet laskeutumiseen ja koneen tekniikan antamiin hälytyksiin vaan juttelivat koronapandemiasta.

Turmassa menehtyi 97 ihmistä.

  • 408
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset