Eurooppa Rikos

Pakolainen sai yli kaksi vuotta vankeutta pakolaistoverin skalpeeraamisesta

Kuva Pixabay.

Oldenburgissa Saksassa syksyllä 2018 pakolaistoverinsa skalpeerannut pakolainen tuomittiin 2,5 vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli elävänä skalpeeraamisesta. Uhrin menehtymiseen johtanut puukotus katsottiin itsepuolustukseksi.

Oldenburgissa Pophankenwegin pakolaiskeskuksessa tapahtui marraskuussa 2018 järkyttävä tappo. Eritrealainen mies menehtyi tuolloin väkivallan seurauksena, kertoo NWZ Online.

Alun perin 25-vuotiasta sudanilaista syytettiin murhasta, mutta 2,5 vuoden vankeustuomio tuli lopulta eritrealaisen skalpeeraamisesta. Oikeus katsoi, että eritrealainen oli menehtynyt sudanilaisen itsepuolustuksekseen suorittamien tekojen seurauksena.

Sudanilainen oli syyttänyt eritrealaista tämän rahojen varastamisesta. Miehet olivat riidelleet asiasta jo aiemmin. 4.11.2018 tilanne lopulta eskaloitui pakolaiskeskuksen ulkopuolella, ja eritrealainen iski sudanilaista rautaputkella päähän. Koska sudanilainen odotti jatkotoimenpiteitä eritrealaisen taholta, hän iski eritrealaista veitsellä rintaan.

Saatettuaan eritrealaisen toimintakyvyttömäksi, sudanilainen skalpeerasi eritrealaisen tämän ollessa vielä elossa, vaikkakin tajuton. Sudanilainen joutui leikkelemään vähän aikaa saadakseen toimenpiteen suoritettua loppuun saakka, ja tuomarin mukaan kipu olisi ollut sietämätön uhrin ollessa tajuissaan.

Menehtynyt ja skalpeerattu eritrealainen oli siirretty pakolaiskeskukseen kesäkuussa 2018. Hän oli osallistunut saksan kielen kursseille ja oli hyvin integroitunut.

  • 642
    Shares

Liity kannattajajäseneksi