Eurooppa Rikos

Pakolaisavustaja sai Saksassa tuomion laittoman tervehdyksen takia

Kuva Pixabay.

Vasemmistolainen pakolaisavustaja halusi osoittaa Münchenissä vastenmielisyyttään paikallisia Pegidan kannattajia kohtaan. 35-vuotias opettaja tuomittiin Hitler-tervehdyksen tekemisen johdosta 1 500 euron sakkoon.

Müncheniläisen oikeusistuimen mukaan Edgar D. oli viime vuonna huutanut Münchenissä ”Sieg Heil” Pediga-mielenosoitukseen osallistuneille ja samalla tempaissut vasemman kätensä sojottamaan ylöspäin, kertoo Junge Freiheit. Oikeusistuimessa hän esitti pahoittelunsa ja kertoi olevansa huolestunut maan tilanteesta.

– Kaikki tämä viha, mitä täällä esiintyy, se on kauheaa, mies selitti.

Valtionsyyttäjä teki selväksi, että tällainen ei käy, ei edes silloin, jos ei ole toimittu äärioikeistolaisten motiivien johdosta. Julkinen Hitler-tervehdys on julkinen Hitler-tervehdys, myös silloin kun kohotetaan ylös vasen käsi. Myös oikeusistuin pitäytyi tässä tulkinnassa antaessaan tuomionsa.

Tapaus voi päätyä tilastoihin oikeistolaisena rikoksena

Pakolaisavustaja ei ole niinkään huolissaan sakoista, vaan enemmänkin tulevasta rikosrekisterimerkinnästä. Nyt häntä uhkaa merkintä rikosrekisteriin perustuslainvastaisen organisaation tunnusmerkkien käytön johdosta.

– Minut tullaan merkitsemään rekisteriin natsiksi, mies muistutti.

Miehen asianajaja tutkii valitusmahdollisuutta. Mahdollisesti tapaus merkitään lisäksi tilastoihin oikeistolaiseksi rikokseksi. Samoin tehtiin erään afgaanin viime vuonna Oktoberfestin aikaan tekemälle Hitler-tervehdykselle.

Tagit

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa