Eurooppa Rikos

Pakolaiset aiheuttavat levottomuuksia Italiassa

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.
Italiassa kokonaisia katuja on afrikkalaisten rikollisjoukkioiden hallussa. Poliisi ja puolustusvoimat yrittävät epätoivoisesti saada tilannetta haltuunsa.

Italiassa on voimassa vahvemman laki. Roomassa, Napolissa ja Sisilian Cataniassa afrikkalaiset joukkiot hallitsevat katuja pelolla. Kokonaisia katuja on afrikkalaisten rikollisjoukkioiden hallussa. Poliisi ja puolustusvoimat yrittävät epätoivoisesti saada tilannetta haltuunsa.

Roomassa pakolaiset mellakoivat majoituksen vuoksi

Väkivaltaorgiat kulminoituivat viime torstaina, kun afrikkalaiset pakolaiset julistivat keskellä Roomaa sodan virkavallalle turistien silmien alla. Sadat pakolaiset yrittivät perustaa kadulle laittoman leirin viranomaisten häädettyä noin 1 000 pakolaista heidän valtaamastaan talosta.

Vallatun talon tyhjentämisen jälkeen pakolaiset vastasivat virkavallalle massiivisella väkivallalla, kertoo tietotoimisto Ansa. Pakolaiset heittelivät poliisia kivillä ja kaasupulloilla, ja sytyttivät esteitä palamaan kaduilla. Poliisi toi paikalle vesitykin ja mellakkapoliisin yksiköitä saadakseen tilanteen rauhoittumaan. Pakolaiset rakensivat leirinsä aukiolle, koska eivät hyväksyneet kaupungin heille osoittamaa majoitusta, kertoo Il Giornale – lehti

Palermossa mellakoitiin torilla

Sisilian toiseksi suurimmassa kaupungissa Palermossa on syttynyt taisteluja pakolaisten ja kaupungin asukkaiden kesken. Joukko laillisesti rekisteröityneitä italialaisia kauppiaita, jotka myyvät tuotteitaan kaupungin torilla, kyllästyivät paikalla laittomasti tavaroitaan myyviin afrikkalaisiin. Tilanne kehittyi yleiseksi tappeluksi, jossa aseina käytettiin tuoleja, pöytiä ja rautatankoja afrikkalaisten ja paikallisten välillä. Tappelun kohokohdassa eräs italialainen kauppias käynnisti Iveco Daily -merkkisen pakettiautonsa ja ajeli edestakaisin afrikkalaisten kauppiaiden laittomien kojujen yli.

Napolissa poliisi ja sotavoimat pakolaisia rauhoittamaan

Napolissa poliisi ja sotavoimat ottivat verisesti yhteen afrikkalaisten laittomien siirtolaisten kanssa. Tapahtumat alkoivat, kun afrikkalaiset eivät halunneet maksaa siirtomaksuja Monez Gram – toimistossa lähettäessään rahaa kotiinsa.

Asukkaat pelkäävät

Italian televisioasema RaiNews24 kertoi uutisissaan, että poliisilla ja puolustusvoimilla on kasvavia vaikeuksia saada tilannetta hallintaansa. Kokonaisia kaupunginosia ja katuja on afrikkalaisten joukkioiden hallussa.

Asukkaiden mukaan heidän asuinalueensa on jätetty oman onnensa nojaan ja unohdettu: ”Näitä tapahtumia tapahtuu päivittäin meidän asuinalueellamme ja vastuulliset katsovat toiseen suuntaan. Jokainen täällä asuva toivoo voivansa muuttaa perheineen täältä turvaan. Me tunnemme olevamme turvattomia ja hylättyjä. Meillä on suuri pelko perheidemme vuoksi,” kertoo FB – seinällään videon julkaissut Lello Cretella. Hän lähetti videonsa saatesanoin myös Italian poliitikoille.

”Kaupungeissa sota-alueita”

Lega Nord – puolueen poliitikko Matteo Salvini sanoi: ”Meidän armeijamme miehet joutuivat tusinan afrikkalaisen piirittämäksi  ja hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäyksen tarkoitus oli estää laillinen pidätys. Kaupungeissamme on selviä sota-alueita”.

Kaupungin pormestari Alessandro Gallo kommentoi tilannetta: ”Jännitteet kasvavat päivittäin, kunnes tapahtuu jotain todella vakavaa ja sotilaita kuolee. Tällaisia hyökkäyksiä ei voi katsoa sormien läpi”.

Italian puolustusvoimat ovat partioineet kaduilla ”Turvalliset kadut”-operaation nimissä jo pidemmän aikaa, mutta tilanne ei näytä asettuvan. Samaan aikaan, kun tilanne kärjistyy useissa Italian kaupungeissa, arvioi Kansainvälinen siirtolaisjärjestö (International Organisation for Migration, IOM), että Libyassa odottaa 700 000 – 1 000 000 afrikkalaista pääsyä Italiaan.

Muokattu 19.9.2017 klo 22:02 Poistettu maininta mafian ja pakolaisten yhteenotoista, koska mainintaa siitä ei ollut uutiseen laitetussa linkissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

writing the winning dissertation pdf https://dissertations-writing.org/

trackback

dissertation writing services reviews https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

dissertation essay help https://help-with-dissertations.com/

trackback

guide writing dissertation https://dissertationwriting-service.com/

trackback

vegas slots online free https://slotmachinegameinfo.com/

trackback

vegas wotld slots https://www-slotmachines.com/

trackback

play slots for free https://411slotmachine.com/

trackback
trackback

free jackpot party slots https://slot-machine-sale.com/

trackback

sims 4 counter slots aom https://slotmachinesforum.net/

trackback
trackback

facebook free slots games https://2-free-slots.com/

trackback

1inappropriate