Eurooppa Maahanmuutto

Pakolaiset Makedonian rajalla: AVATKAA RAJAT TAI KUOLKAA!

@PIPCHIPPERSON•TWITTER
@PIPCHIPPERSON•TWITTER


@PIPCHIPPERSON•TWITTER
@PIPCHIPPERSON•TWITTER

Riehuvat rajojen ylittäjät Iranista, Marokosta, Pakistanista ja Eritreasta on pysäytetty Makedonian rajalle.


Pakolaiset ottivat yhteen rajoja vartioivien viranomaisten kanssa, kun raja suljettiin heidän saapuessa suurin joukoin rajalle ja heille kerrottiin, että tästä ette mene eteenpäin.

Kreikan mellakapoliisi ei pystynyt ylläpitämään järjestystä ja ainakin kaksi ihmistä loukkaantui Torstaina rajalla kun sadat Euroopan valtaajat käännytettiin Makedonian rajalta takaisin ja he ottivat yhteen syyrialaisten, afgaanien ja irakilaisten kanssa.

Vaikka paikalla oli 150 mellakkapoliisia Kreikasta ja kyynelkaasua suihkuteltiin Idomeni nimisen kylän läheisyydessä, eivät kreikkalaiset poliisit onnistuneet estämään iranilaisista koostuvaa porukkaa etenemästä Makedonian rajalle, koska osa iranilaisista piti pieniä lapsia sylissään ihmiskilpinä.

Iranilaisten päästyä Kreikan mellakkapoliisin ketjun läpi, Makedonia sulki rajansa samantien.

Poliisin mukaan alueella vaeltaa pitkin katuja noin 6.000 pakolaista, joista noin 3.500 on iranilaista, pakistanilaista ja muiden kansallisuuksien edustajaa, joita Makedonia ei päästä ylittämään rajaa. Loput ovat syyrialaisia, afgaaneja ja irakilaisia.

Marokkolainen pakolainen kuoli sähköiskuun, koskettaessaan junaradalla olleeseen suurjännitekaapeliin, kiivettyään junan katolle huutaen samalla ”Allahu Akbar”.

Kreikkaan on saapunut tänä vuonna yli 600.000 pakolaista. Kreikan maahanmuuttoministeri Ioannis Mouzalas sanoi, että Kreikkaa ei voi syyttää pakolaisten suuresta määrästä Euroopassa. Hän sanoi, että

-”Kreikka on käytävä. Turkki on ovi. Näin ollen asia pitää saada kuntoon Turkissa”.

Asiasta uutisoi Express

Toimitus
7.12.2015
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pike

Miksi Iranistakin tulee mieslaumoja? Eihän siellä ole edes sotaa!!!

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa