Eurooppa Maahanmuutto

Pakolaiset maksavat Ruotsille 347 miljardia euroa

Du Gamla Du Fria. Kuva Per Olof Forsberg / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Ruotsalainen toimittaja on laskenut nykyisen pakolaisväestön kustannukset ruotsalaiselle yhteiskunnalle. Lopputulos on järkyttävä: pakolaiset maksavat maahanmuuton suurvallan veronmaksajille 347 miljardia euroa.

Svenska Dagbladetin toimittaja Per Gudmundsson kertoo, että keskimääräisen pakolaisen kustannukset yhteiskunnalle ovat huomattavasti korkeammat kuin aiemmin on oletettu. Toimittaja perustaa laskelmansa Ruotsin ESO-tutkimusinstituutin aiemmin tällä viikolla julkaisemaan raporttiin.

Gudmundssonin mukaan jotkut väestöryhmät tulevat erityisen kalliiksi johtuen muun muassa epäonnistuneesta integraatiosta ja työllistymisen aiheuttamista kustannuksista. Aiemmin on laskettu, että pakolaisen elinikäiset kustannukset yhteiskunnalle olisivat 291 999 euroa (3 miljoonaa SEK).

– Todelliset kustannukset ovat korkeammat, koska välittömiä kustannuksia ei ole laskettu mukaan, esimerkiksi työllistymisen tukeminen, hän sanoo.

Ruotsin maahanmuuttajaväestön koko oli 690 000 vuonna 2015, mutta vuonna 2017 vastaava luku oli jo 830 000. ESO:n raportin mukaan ”nykyään maahan saapuvan turvapaikanhakijan keskimääräinen elinaika Ruotsissa on keskimäärin 58,3 vuotta”.

Näiden vuosien aikana keskimääräisen turvapaikanhakijan nettokustannus maan julkiselle taloudelle on 7 184 euroa jokainen vuosi. Kun tämä summa kerrotaan keskimääräisellä elinajalla, saadaan yksittäisen pakolaisen kustannus hänen elinaikanaan. Summa on 418 827 euroa.

Kun yksittäisen pakolaisen elinaikaiset kustannukset kerrotaan pakolaisten määrällä, saadaan koko Ruotsin pakolaisväestön kustannukset maahanmuuton suurvallalle: 347 miljardia euroa eli 3 580 miljardia SEK.

Gudmundssonin mukaan kyseessä on yhteisten varojen tehoton käyttö. Hänen mukaansa lopputulos olisi paljon parempi, jos pakolaisia autettaisiin heidän kotimaissaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

writing a phd dissertation https://dissertations-writing.org/

trackback

doctoral dissertation help thesis https://dissertationwriting-service.com/

trackback

golden casino free slots https://download-slot-machines.com/

trackback

best slots near me https://beat-slot-machines.com/

trackback

heart of vegas slots https://slot-machine-sale.com/

trackback
trackback

free quick hit slots https://pennyslotmachines.org/

trackback

free dragons lair slots https://candylandslotmachine.com/

trackback

3southwest