Eurooppa

Pakolaiset yrittivät polttaa asuntonsa Ruotsissa – Seuraavana yönä liekit loimusivat

Sotaa ja vainoa paenneet pitivät mielenosoituksen Fagersjössä Tukholmassa elokuun alkupuolella. Tuolloin noin 30 miestä marssi mielenosoituskulkueessa sosiaalitoimistoon, osoittaakseen mieltään uusia asuntojaan kohtaan.


Kyse oli siitä, että miehillä oli kuvitelma, että heille annettaisiin ikioma huoneisto kaikilla mukavuuksilla. Kun sitten selvisi, että kyseessä on kahdeksan neliön moduuliasunto, joka muistuttaa kooltaan hotellihuonetta, oli pettymys niin karvas, että sitä varten täytyi järjestää mielenosoitus.

Miesten mielestä asumukset olivat ala- arvoisia

Pakolaisten pettymys meni lopulta siihen pisteeseen, että miehet yrittivät polttaa asumuksensa päästäkseen parempiin asuntoihin. Klo 03.30 aikaan pe-la yönä laukesi yleisten tilojen automaattipalohälytys ja paikalla tehtiin todella merkillinen löytö.

– Henkilökunta löysi öljykanisterin tulikuumasta uunista, kertoo Tukholman poliisista Sven-Erik Olsson.

Öljy ei ollut ehtinyt vielä syttyä palamaan ja pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tuulettaa tilat.

Asumistilat roihusivat jo seuraavana yönä

Klo 01.30 aikaan havaitsi alueella partioiva poliisipartio, että samaisen asumuksen pääty oli ilmiliekeissä. Palokunta oli parhaillaan sammuttamassa paloa ja 44 henkeä on evakuoitu. Paloa kuvaillaan suurpaloksi.

Roger Sverndal palolaitoksen johtokeskuksesta kertoi paikanpäällä, että asukkaat on evakuoitu ja palo oli klo 4.00 aikaan jo saatu hallintaan, mutta rakennus paloi edelleen. Palojälkien perusteella palo oli alkanut rakennuksen toisesta päästä, jossa sijaitsee yhteiset tilat kuten keittiö.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa