Eurooppa Maahanmuutto

Pakolaiset Saksassa – Cottbusin lisäksi myös Eberswaldessa käryää

Eberswalden tori. Kuva Marcela / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Cottbusin tapahtumien jälkeen seuraava polttopiste on Eberswalde, jossa toistuneet vihamielisyydet pakolaisten ja saksalaisten nuorten välillä ovat saaneet aikaan tulenaran tilanteen.

Eberswalden pormestarin sanoin ”Cottbusin tilanne on koko Brandenburgin laajuinen ongelma, ei pelkästään Cottbusin ongelma”.

Alueella on paljon pieniä kaupunkeja joissa pakolaismäärät ovat kasvaneet räjähdyksenomaisesti, ja he tuntevat jääneensä yksin ongelman kanssa. Kyseessä ei ole pelkästään Cottbus ja Eberswalde. Paikallishallinto ei ole vastannut hätähuutoihin ollenkaan tai on vastannut täysin mahdottomin ja käyttökelvottomin neuvoin. Hieman lisää sosiaalityöntekijöitä tai poliiseja ei auta palauttamaan turvallisuuden tunnetta.

Jos 14-vuotiasta tyttöä ahdistellaan joukolla ja häntä puolustavaa isää kohti hyökätään saman joukon toimesta tai saksalaisia kohtaan hyökätään yhä useammin puukkojen kanssa, uhkaa Brandenburgilta kadota julkisten tilojen ja alueiden hallinta. Lisäksi jos rikosoikeudellinen seuraamus ei ole lakien sallimien ylärajojen mukainen, on olemassa uhka, että pakolaisille muodostuu väärä käsitys Saksan oikeuskäytännöistä. Tämä johtaa siihen, että teot raaistuvat ja väkivalta lisääntyy.

Tästä johtuva  reaktio nähtiin Cottbusin lauantaisessa mielenosoituksessa, jossa tuhannet kansalaiset osoittivat mieltään epäonnistunutta pakolaispolitiikkaa kohtaan. Yhä useammat ihmiset saavat tarpeekseen pelosta ja pakolaisväkivallasta ja osoittavat julkisesti mieltään epäonnistunutta pakolaispolitiikkaa kohtaan.

Lähde: AfD-puolue

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit