Eurooppa Maahanmuutto

Pakolaiset tulevat taas: Itävalta valmistelee hätätilan julistamista

Kuva Pixabay.

Itävallan liittohallitus tekee kuumeisesti töitä valmistellen hätätilan julistamista: Pakolaisten määrä on taas kasvussa. Hallitus haluaa hinnalla millä hyvänsä estää FPÖ:ta saamasta lisää nostetta.


Liittokanslerin vaihduttua Itävallan media oli täynnä hallituksen uuden johtomiehen ylistystä. Christian Kern oli vakuuttava edellisen hallituksen kritiikissään. Hän totesi, että puolueet olivat toimineet ”vallanhimoisesti ja tulevaisuuden unohtaen”. Monet tarkkailijat puhuivat jopa uudesta ”käänteen tekevästä mielialasta”. FPÖ:n menestys liittopresidenttivaaleissa säikäytti kuitenkin hallituksen: FPÖ sai yksin melkein yhtä paljon ääniä, kuin kaikkien muiden puolueiden, sekä taiteen, talouden ja kirkon yhteiskunnallisten ryhmittymien tukema Vihreiden Alexander Van der Bellen. Tämä tuki riitti enää vain hiuksenhienoon johtoon, mikä on ainutlaatuinen kehityskulku Euroopassa.

Käänne näyttää olevan jo ohi. Keskeinen puheenaihe on siirtynyt takaisin konkreetiaan. Wiener Standard -lehti kertoo, että pakolaisten ja maahanmuuttajien määrä on taas jyrkässä kasvussa. Suunniteltu 37.500 maahanmuuttajan yläraja ei näytä pitävän, vaan lehti arvioi maassa jätettävän 50.000 uutta turvapaikkahakemusta – ja tässä ei ole vielä erityisesti otettu huomioon kesäkuukausia.

Standard-lehden mukaan hallitus valmistelee siksi hätätilan julistamista. Hallitus joutuu tätä varten säätämään lain, joka tulee tosiasiassa kumoamaan turvapaikkaoikeuden. Hätätilan edellytyksenä on, ”että yleisen järjestyksen ja sisäisen turvallisuuden ylläpitäminen vaarantuu”. Standard kirjoittaa, että ”asianomaiset ministerit kokoavat jo argumentteja” voidakseen perustella, miksi hätätila on julistettava.

Perustuslakijuristit ja ihmisoikeusorganisaatiot ovat kritisoineet tiukasti tätä menettelyä: Sillä turvapaikanhakijat voitaisiin karkottaa tutkimatta hakemuksia yksilöllisesti. Itävallan hallitus neuvottelee Standard-lehden mukaan jo naapurivaltioiden kanssa siitä, että pakolaiset ja maahanmuuttajat palautettaisiin takaisin ilman hakemusten käsittelyä.

Uusi liittokansleri Kern on myös vakuuttunut siitä, että hätätila on julistettava, kun yläraja saavutetaan.

Ensimmäisellä vaalikierroksella pahan tappion kärsineiden hallituspuolueiden SPÖ:n ja ÖVP:n kuumeinen toiminta perustuu lähes paniikinomaiseen pelkoon siitä, että FPÖ:n kannatus kasvaa edelleen. FPÖ johtaa jo nyt kaikissa mielipidekyselyissä. Media on kuvannut runsaslukuisia pakolaisten ja maahanmuuttajien kanssa tapahtuneita yhteenottoja eeppisessä mittakaavassa, mikä on luonnollisesti lisännyt kansalaisten turvattomuuden tunnetta. Hallituspuolueiden ykkösprioriteetti on pakolaisten torjuminen, jotta vallanmenetys FPÖ:lle voitaisiin estää vielä viime hetkillä.

Toimitus
2.6.2016
Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
psykopaatit vallassa

Kylllä on naiivia porukkaa. Ei Angela Merkel tyhmä ole, petollinen illuminaatti nukke kylläkin. Hän tietää tasan tarkkaan mihin hallitsematon muuttoliike lopulta johtaa, Euroopan tuhoon/islamisaatioon. Hänen asemansa on turvattu ja pätäkkää tulee enemmän kuin tarpeeksi maansa/sielun myynnistä. Onneksi Suomi/Eurooppa on heräämässä ja uskon että se tapahtuu ennen kuin on liian myöhäistä.

Katariina

Onpa mainio lakiuudistus. Tällaista lakia tarvitaan koko Länsi-Euroopassa.
Jonkun vaan pitäisi saada Angela Merkelin päähän järkeä.