Eurooppa

Pakolaisia suvaitaan koko ajan vähemmän Turkissa

Afgaaneja ja pakistanilaisia Istanbulissa 2016. Kuva Shutterstock.

Turkissa on noin 4 miljoonaa pakolaista ja siirtolaista, ja heitä suvaitaan yhä vähemmän, kuten viimeaikaiset mellakat Ankarassa ovat osoittaneet.

Tiistai-iltana Turkin pääkaupungissa Ankarassa puhkesi katutaistelu kahden nuorisoryhmän välillä. Syyrialaissiirtolaisten ja turkkilaisten yhteenotossa kahta turkkilaista puukotettiin. Muutamaa tuntia myöhemmin toinen heistä, 18-vuotias, kuoli sairaalassa.

Tapahtuma herätti suuttumuksen aallon. Torstai-iltana satoja ihmisiä virtasi kaupungin kaduille. Siellä he vandalisoivat muun muassa syyrialaisille siirtolaisille kuuluvia kauppoja. Samaan aikaan siirtolaisvastaiset viestit levisivät sosiaalisessa mediassa, kuten ”Emme halua mitään syyrialaisia” ja  ”Emme halua yhtään afgaania”.

Turkissa on arviolta 3,6 miljoonaa syyrialaista ja afganistanilaista pakolaista ja siirtolaista. Sadat tuhannet asuvat Turkissa laittomasti.

Kun ääri-islamistinen Taliban-järjestö valtaa maata Nato-joukkojen vetäydyttyä Afganistanista, turkkilaiset pelkäävät, että maata kohtaa taas uusi siirtolaisvyöry.

Turkin hallitus ja väestö suhtautuivat pitkään suopeasti maansa miljooniin pakolaisiin ja siirtolaisiin, mutta muutaman vuoden aikana tilanne on muuttunut. Yksi tärkeimmistä syistä on se, että Turkki on ollut talouskriisissä syksystä 2018 alkaen.

Mellakat eivät ole yllätys sosiologi Ulas Sunatalle. Hänen mukaansa ne eivät johdu yksinomaan huonosta taloudellisesta tilanteesta.

– Jännitteitä pakolaisten ja paikallisten välillä ei koskaan saatu kunnolla pois, hän selittää ja sanoo odottavansa vieläkin pahempia vihollisuuksia.

Myös jotkut poliitikot haluavat poistaa pakolaisongelman poistamalla pakolaiset.

Republikaanipuolueen (Cumhuriyet Halk Partisi, CHP) johtaja Kemal Kilicdaroglu julisti, että jos hänen puolueensa tulee valtaan, hän kotiuttaa kaikki pakolaiset lähtömaihinsa.

Lähde DW.

Tilaa
Ilmoita
guest
33 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ransu

Päivän paras uutinen. Ehkä meillä on vielä toivoa?

Eka Kettunen

Lapsikin tajuaa, että jos kenkään eksyy kivi, niin ongelma korjataan poistamalla kivi.

Näin ollen republikaanipuolueen johtajan Kemal Kilicdaroglun looginen ongelmien ratkonta on sangen yksinkertaista ja tehokasta.

Ilkka Mänttäri

Suomessa toimitaan niin että pitkällä tähtäimellä poistetaan kiven paikalla oleva varvas. Ei ajatella että kun kaikki varpaat on poistettu kävelemisestä tulee aika vaikeaa. Sitten vielä kehdataan sanoa että Suomesta pitää tulla teknologinen ja taloudellinen suurvalta, tai ainakin aika hyvin menestyvä. Siinähän sitten linkkaillaan vihervasemmiston tyyliin.

Jouni S.

Ja saatetaanpa asiaa pitkittää niin paljon, että koko jalka menee kuolioon ja sitten ei enää etenevän tulehduksen myötä voida tehdä muuta kuin antaa armonlaukaus.
Seuraavat päättäjät sitten yrittävät herättää kuollutta henkiin, mutta sellaista messiasta ei löydykään; taas on keskittävä uudet kootut selitykset.

John Quiman

Sanoihan se Bahrainin ministerikin, että he eivät ota pakolaisia, koska ne ovat ongelmallisia.

Kaino-Vieno Huttunen

”Yksi tärkeimmistä syistä on se, että Turkki on ollut talouskriisissä syksystä 2018 alkaen.”

Eikö näiden pakolaisten pitänyt olla korkeasti koulutettuja ja oikea talouden voimavara. Meilläkin ne markkinoidaan kestävyysvajeen paikkaajina. Jos ne eivät ole onnistuneet nostamaan Turkkia talouskriisistä, miten ne millään tavalla hyödyttävät Suomenkaan taloutta. Turkki sentään on kulttuuriltaan, ilmastoltaan sekä talousmaantieteellisiltä olosuhteiltaam lähempänä Syyriaa kuin Pohjola.

Che

Erittäin hyvä ktsymys. Haluaisin Ohisalolta tyhjentävän vastauksen.

John Quiman

Ohisalo: ”Mutta kun ihmisoikeudet”.

Mirkku

Ja kuitenkin EU mättää säkkikaupalla rahaa Turkkiin, jotta pitäisivät pakolaiset siellä.
Mihin ne rahat ovat uponneet? Erdoganin palatseihin?

Ilkka Mänttäri

Ei millekkään maalle pitäisi maksaa että vartioivat omia rajojaan. Jos eivät vartioi niin mennään sitten sinne salamitaktiikalla kuten EU toimii.

Piilonyrkki

On niillä rahoilla varmaan muutaman mölytornin saanut rakennettua/restauroitua. Otettuaan ensin ”taskurahat” välistä.

tulitikkutyttö

Nämä ovat olleet halpaa ja kilttiä työvoimaa mm piraattituotteita valmistaville nyrkkipajoille.

Kaitsu

Ihan tasan tarkkaan nää ”pakolaiset” on ite syyllisiä siihen, että suvaitsevaisuus moisia rikastuttajia kohtaan on valahtanu pakkasen puolelle.
Onneksi pieni ja sisukas Suomi hoitaa homman vihervasemmiston johdolla kuntoon ja ottaa poloiset tänne viettämään ihmisarvoista ja yltäkylläistä elämää.
Vähän tässä vituttaa se, että maksumiehenä tässä Afrikka – Hölmölä pakoloisrallissa toimii se Suomalainen veronmaksaja. mutta mitäpä sitä nyt ei ”pakolaisen” eteen tekis.

Ilkka Mänttäri

Ja taas alkoi v…n enemmän. Meni jo muutama tunti että en ajatellut Suomen kansantaloutta.
No saattaahan noilla kansantaloustieteilijöillä mennä koko elämä ilman että ovat kartalla koko asiassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
eetee

Onneksi kaksi pohjoista idioottimaata ottavat avosylin vastaan miljoonat rikkaudet.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by eetee
Hätätila tai väärinymmärrys

”Jokainen turvapaikanhakijaan sijoitettu euro tulee tuplana takaisin – Suomi

kari

tarkoitatko? ruplana takaisin !

tulitikkutyttö

Niin, NL:n ruplina 🙁

Ilkka Mänttäri

Tätä menoa Eurosta ei ole edes Ruplan paikkaajaksi.

kiima kulli

Jokainen pakolainen tuo vain rupia ahteriin kohdemaassa.

John Quiman

Niin, silloin 2015 käytettiin Stubbin matikkaa.

Lieväasteinen

Matikka on virallisesti julistettu Oregonissa rasistiseksi tieteeksi, ja Stubb on kaikkea muuta kuin rasisti.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Lieväasteinen
Ilkka Mänttäri

Olisikohan nyt niin että näillä nk. ”pakolaisilla” on jo kaikkea muuta paitsi ilmainen elätys. Jos Afrikassa saadaan pari, kolme satoa vuodessa. Onko näillä tuo sukupuolivietti niin paljon suurempi kuin eurooppalaisilla. No kantakoot seuraukset, ei Eurooppalaisilla ole mitään velvollisuutta elättää heitä. Meillä Suomessa on viljelijöitä jotka kamppailevat henkensä edestä, etenkin jos eivät ole veloissa isosti. Minun mielestäni Euroopan tulisi vaatia kompensaatiota maataloudesta ja Afrikkalaisten tulii maksa se. Maksamme takaisin kondomeina. Meille hyvä ja Afrikllle hyvä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Jussiboy

Etkö tiedä, että ne, jotka ostavat ulkomaista ruokaa, maksavat jo mutta ne rahat menevät suuryhtiöiden kukkaroon, ei afrikkalaisen viljelijän. Nyt ollaan niin suomalaisen viljelijän puolta mutta toisessa tilanteessa mollataan heitä kokoajan.

Ilkka Mänttäri

En ole koskaan mollannut Suomalaista viljelijää koska ajattelen pitkän kaavan mukaan ja olen sitä mieltä että ruoasta ja vedestä tulee vielä pulaa muuallakin kuin afrikassa. Mikään ei myöskään estä afrikkalaisia perustamasta omia vientiyrityksiä.

Vasen VOIMA

Tämäkin ratkaistaan tuomalla kaikki syyrialaiset ja afghaanit Suomeen asumaan ja viihtymään.

Ilkka Forsten

Niinpä niin… Ja suomi ottaa kaikki harmikseen eikä kukaan vandalisoi mitään, kun vihapuhekin on tarkasti saktioitua vitseistä puhumattakaan.

Katselemme taas tyytyväisinä kun raiskaajalaumat tulee ja vinkuu jakamattomista ihmisoikeuksista ja uskonvapaudesta.

John Quiman

Suomen ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat ovat oikeauskoisten kanssa samaa mieltä. Ihmisoikeudet ja -vapaudet kuuluvat oikeauskoisille.

juu

Kuka sitä nyt jostain ( suvaitsevaisten tervojen sanoin ihmisroskasta) kotonaan pitäisi?

Tornion perintö

Ihmisvelvotteita korostava Kiina ei anna radikaalivähemmistöjensä terrorisoida yhteiskuntaa kuten ihmisoikeuksia korostavat länsimaat..
Talipäät pysyvät kyllä kiltteinä poikia Kiinan vastaisella rajalla, mutta saattavat ulottaa kostoiskunsa EU:n kautta Suomeenkin asti.
Meidän oma Arvojohtaja puhui jo TV:ssä myöhemmin saapuvien pakolaisvirtojen ”kotouttamisesta” (!?) Suomeen,

Irmeli

Ei noita Afgaaneja kuulu ottaa mihinkään Eurooppaan. Niillä on ihan sama uskonto kun talibaneilla. Kaaos on joka maassa mihin muslimeja päästetään ei ne osaa elää missään rauhassa ja väkivallattomasti. Afgaanimiesten olisi kuulunut taistella talibaneja vastaan puolustaen naisiaan ja lapsiaan mutta ei siellä ne (kuvissa) läpsytteli laumoina karkuun..mitä??? Kun eivät kumminkaan tänne Eurooppaan kotoudu niin mitä ne tänne änkee…Muslimimaat saisi ottaa vastaan, se olisi parasta, enkä nyt tarkoita Turkkia.

Hölmölän miljardit

Monet muslimi maat ovat rikkaita. Onpa omituista, miksi ei niihin maihin ole tunkua. Ai niin. Kela. Tee uskonnon nimissä 7 – 15 lasta, vaikkapa muutaman kanssa, niin rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Muun muassa. Taisi muuten tänään jälleen tulla esiin päivän pläjäys. Joukkoraiskaus.

Jouni S.

Tämä on totta, maat ovat rikkaita, ainakin osa niin, ettei edes tuloverotusta tunneta /tarvita.
Mutta, yhteisestä uskonnosta huolimatta (vaiko sen takia?), ne myös tietävät, ettei kannata ostaa sekundaa, kun on priimaakin tarjolla. Eli töihin, joissa ei koulutusta tarvita, porukkaa mm. Intiasta ja Afrikasta jne, ja osaajiksi sitten länkkäreitä, joita voidaan houkutella rahalla, kun siitä heillä ei ole puutetta.
Kun vertaa Suomeen ja varsinkin sen päättäjiin, niin joku voisi väittää, että ovat valinneet paljonkin fiksumman lähestymistavan (?).