Eurooppa Maahanmuutto

Pakolaisjärjestö kouluttaa pakolaisia näyttelemään turvapaikkahaastattelussa

Kuva De Visu / Shutterstock.
Pakolaisjärjestö Advocats Abroad on jäänyt kiinni pakolaisten opettamisesta huijaamaan EU:n rajavalvontaviranomaisia. Järjestö väittää Internet-sivullaan auttaneensa 15 000 pakolaista.

Kanadalaisen journalistin Lauren Southernin filmillä Advocats Abroad -pakolaisjärjestön johtaja Ariel Ricker kertoo, kuinka pakolaisia opetetaan näyttelemään.

– Opetamme heitä kuinka kirjaimellisesti romahdetaan henkisesti [näyttelee tapahtuman]. Joskus se on näinkin yksinkertaista. Opetamme myös kuinka kertoa ja kehystää tarina. Kuinka kirjaimellisesti selittää se ja kuinka pitää tunteet ja traumat piilossa, sillä kaikki tämä näytteleminen on suojakilpi.

Kysyttäessä, opastetaanko pakolaisia fyysisesti, johtaja vastaa:

– Kyllä. Näen tämän niin, että kerron heille, että tämä on näyttelemistä. Kaikki on näyttelemistä, kuin teatterissa. Jotta he pääsisivät läpi, heidän täytyy näytellä osuutensa teatterissa, eli traumatisoitunutta pakolaista.

– Nämä Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston virkailijathan ovat aivan ..tun typeriä. EASO sanoo: ”tämä on traumatisoitunut pakolainen, näillä ominaisuuksilla”. Joten opetamme ihmisille nämä ominaisuudet.

– He [turvapaikkapuhuttelijat] kirjaavat toimitko tunteellisesti, joten täytyy huokailla, itkeä, keskeyttää haastattelu tai oksentaa. Täytyy osata näytellä.

Kaikki on näyttelemistä, kuin teatterissa. Jotta he pääsisivät läpi, heidän täytyy näytellä osuutensa teatterissa, eli traumatisoitunutta pakolaista.

– … itse asiassa meillä on roolipelejä. Ensin me olemme pakolaisen roolissa ja he puhuttelijan. Sitten toisinpäin. Näytämme kuinka kävellä toimistoon, kuinka esitellä itsensä, miten antaa kansio, kuinka istuutua, milloin nousta, milloin näyttää rukoilutavat [rukoilu on hyvä tapa osoittaa hakijan rehellisyys].

Pakolaisille opetetaan myös, kuinka näytellä kristittyjä.

– He myös kysyvät mikä on lempipyhäsi. Jotkut vaan sanovat Joulu, mutta me opetamme, ettei niin kannata sanoa, sillä se ei riitä. Pitää sanoa vaikkapa ”joulukuun 25., mikä on Joulupäivä eli Herramme ja Pelastajamme syntymäpäivä.”

Video on osa Lauren Southernin dokumenttia ”Borderless”, joka kertoo Euroopan siirtolaiskriisistä. Videon on tekstittänyt suomeksi Junes Lokka.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa