Eurooppa

Pakolaisleirin lähettyville suunniteltu possungrillausjuhla aiheutti väittelyn Kreikan parlamentissa

Kuva Pixabay.

Suunnitelma järjestää possubarbecue-juhla pakolaisleirin lähettyvillä on johtanut keskusteluun Kreikan parlamentissa.

Kreikan parlamentissa käytiin tiistaina keskustelu, kuinka suhtautua pakolaisleirin lähettyville kaavailtuun possubarbecue-juhlaan.

DW:n mukaan kansalliskonservatiivinen Yhdistynyt Makedonia -puolue (Obedineti za Makedonija) on kutsunut kreikkalaisia barbecue-protestiin, joka on määrä järjestää sunnuntaina Thessalonikin tuntumassa sijaitsevan Diavatan pakolaisleirin lähettyvillä. Juhlassa on tarkoitus grillailla possua ja nauttia hyvästä ruoasta alkoholin kera.

Ongelmallisen asiasta tekee se, että koraani kieltää muslimeilta porsaanlihan ja alkoholin.

Parlamentissa käydyssä keskustelussa vasemmistopoliitikko Christos Giannoulis huomautti, että on vaikea sanoa, rikkooko grillijuhla lakeja. Joka tapauksessa juhla on hänen mukaansa häpeällinen ja toista uskontoa kunnioittavia ihmisiä vastaan suunnattu provokaatio. Kyseessä on vasemmistopoliitikon mukaan uuden tyyppinen poliittinen ja rikollinen käytös.

Kostas Kiranakis, konservatiivipoliitikko, puolestaan näki asian siten, että EU:n ulkopuolelta saapuvat ihmiset eivät voi määrätä, kuinka Kreikassa eletään. Hänen mielestään barbecue-rajoitukset rajoittaisivat Kreikan kansalaisten oikeuksia.

  • 617
    Shares