Kotimaa Rikos

Pakolaismies raiskasi lapsen Oulussa – hovioikeus ei muuttanut tuomiota

Syytetty Oulun käräjäoikeudessa. Kuva Petri Saarela.

Ikävät tapahtumat saivat alkunsa keväällä 2014, kun tuolloin 13-vuotias tyttö meni kaverinsa kanssa eräälle soluasunnolle Oulussa.

Asunnossa kaksi ulkomaalaismiestä tarjoili tytöille energiajuomalla laimennettua kirkasta viinaa, josta 13-vuotiaalle tuli huono olo.

Kun lapsi yritti poistua asunnosta, 18 ikävuoden korvilla oleva pakolaismies veti tytön vessaan missä raiskasi tytön.

Maaliskuussa 2020 pakolaismies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa nuorena tehdyistä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 vuoden 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Erilaisia korvauksia mies määrättiin maksamaan asianomistajalle 4400 euroa.

Pakolaismies valitti tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen ja vaati, että syytteet ja korvausvaatimukset hylätään tai rangaistusta ja korvauksia joka tapauksessa alennetaan.

Miehen mukaan syytteitä tuki vain lapsen kertomus, ja rangaistus oli joka tapauksessa liian ankara, sillä ”teolla ei ollut aiheutettu vahinkoa.”

Syyttäjä ja asianomistaja vaativat valituksen hylkäämistä.

Rovaniemen hovioikeus käsitteli asian lokakuussa 2020 ja totesi, että asianomistajan kertomusta ei ollut syytä epäillä esitettyjen todisteiden ja kertomusten valossa. Miehen uskottavuutta puolestaan heikensivät kertomuksissa tapahtuneet muutokset.

Rovaniemen hovioikeus hyväksyi Oulun käräjäoikeuden perustelut eikä muuttanut tuomiota.

Miehen osalta oikeudenkäyntien kustannuksiksi muodostui yhteensä 5523 euroa. Asianomistajan oikeudenkäyntikulut 4628 euroa pakolaismies joutuu korvaamaan valtiolle.

Lähteet Rovaniemen hovioikeuden tuomio, Kansalainen.

Korjattu virhe käräjäoikeuden tuomion antovuodesta 17.11 klo 22:03

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit