Eurooppa Rikos

Pakolaismyönteisen järjestön puheenjohtaja murhattiin Ranskassa

Kuva Warinhari / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Poliisi on pidättänyt afgaanin Cherbourgin lähettyvillä sijaitsevassa Bretteville-en-Sairessa.

Parikymppistä afgaania epäillään pakolaismyönteisen Itinérance -hyväntekeväisyysjärjestön puheenjohtajan murhasta, kertoo Ouest France.

Jean Dussine murhattiin kotonaan Bretteville-en-Sairessa tiistaina. Silminnäkijät kertoivat poliisille, että afgaani oli yllättäen hyökännyt Dussinen kimppuun ja mukiloinut tämän rautatangolla kuoliaaksi. Poliisi pidätti paikalta afganistanilaisen turvapaikanhakijan, jonka Dussine oli antanut asua talossaan. Afgaani on pidätettynä Cherbourgissa.

63-vuotias Jean Dussine oli eläköitynyt opettaja. Hän toimi Itinérance-järjestön puheenjohtajana vuodesta 2016 alkaen ja majoitti useita turvapaikanhakijoita kotonaan.

Itinérancen vapaaehtoistyöntekijät ja paikallisen opettajaliiton jäsenet ovat ylistäneet Dussinen saavutuksia: hän oli kaikkien kunnioittama opettaja, joka muistetaan täydellisestä omistautumisesta ja empatiasta, jota hän osoitti auttamiaan ihmisiä kohtaan.

– Suurta inhimillisyyttä osoittaen hän opetti lapsillemme suvaitsevaisuutta, Gonneville-Le Theilin pormestari Luc Dufour muisteli Dussinea.

  • 1.4K
    Shares