Eurooppa Maahanmuutto

Pakolaisten jalkapallo-ottelu eskaloitui massiiviseksi joukkotappeluksi Saksassa

Kuva Pixabay.
Jalkapallon uskotaan auttavan pakolaisia integroitumaan. Näin ei ole kuitenkaan käynyt Saksassa, missä afrikkalaisten ja arabien välinen jalkapallo-ottelu eskaloitui massiiviseksi joukkotappeluksi.

Saksan Zwickaussa jokavuotisen jalkapallo-ottelun tavoitteena on auttaa estämän väkivaltaa ja syrjintää sekä opettaa suvaitsevaisuutta ja reilun pelin henkeä. Tänä vuonna ottelu jouduttiin kuitenkin keskeyttämään massiivisen joukkotappelun vuoksi, kertoo Freie Presse.

Silminnäkijöiden mukaan tilanne lämpeni kahden joukkueen välillä. Toinen tiimeistä koostui enimmäkseen afrikkalaisista ja toinen arabeista. Yksi tiimeistä halusi ottaa kentälle pelaajan, joka ei ollut aiemmin vielä pelannut ottelun aikana, mutta tämä ei sopinut toiselle tiimille, ja puhkesi valtaisa yhteenotto.

Silminnäkijät kuvailevat tilannetta pelottavaksi.

– Näen nykyään monenlaista Neuköllnissä, mutta tämän kaltaista en ole nähnyt eläissäni. Pelkäsin omani ja pelaajien hengen puolesta, 68-vuotias Neuköllnin maahanmuuttajalähiössä asuva Bernhard Riedel kertoo.

Järjestäjän edustajan René Hahnin mukaan kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, mutta hän sanoo, että ”sellaista käytöstä ei voi suvaita”.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit