Eurooppa Talous

Pakolaisten kulut Saksalle 20 miljardia euroa

Kuva Pixabay.

Pakolaiset tulevat maksamaan Saksalle vuonna 2016 vajaat 20 miljardia euroa. Tämä on paljon enemmän kuin arvioitiin. Vain 4 osavaltiota pysyi suunnitelmiensa puitteissa. Asiantuntijat vaativat uusia liittovaltion ja osavaltioiden välisiä sääntöjä.


Pakolaiskriisi tulee aiheuttamaan huomattavasti arvioitua enemmän kustannuksia osavaltioille. ”Welt’in” osavaltioiden talousministereille tekemästä kyselystä selviää, että ne ovat kuluttaneet pakolaisiin noin 3 miljardia euroa enemmän, kuin mitä kuluiksi arvioitiin vuosi sitten. Kulut tulevat kohoamaan vuoden loppuun mennessä 19,91 miljardiin euroon. Alun perin ministerit arvioivat pakolaismenojen olevan 16,52 miljardia euroa.

Suurinta kustannusten nousu tulee olemaan Ala-Saksissa. Suunnitellun 1,28 miljardin sijaan kuluihin tulee menemään 1,9 miljardia euroa. Nordrhein-Westfalen joutuu korjaamaan 4 miljardin euron ennustettaan 600 miljoonalla eurolla ylöspäin. Berliinin ja Hampurin kaupunkiosavaltiot maksavat 400 ja 200 miljoonaa enemmän. Pienimmät kulut, kuten vuotta aiemmin arvioitiin, ovat Saarlandilla – noin 100 miljoonaa euroa.

11 osavaltiota joutui korjaamaan arviotaan ylöspäin tänä vuonna. Vain Baijeri, Brandenburg, Saksi-Anhalt ja Saarland pysyivät viime vuoden arvionsa puitteissa.

Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa