Eurooppa

Rullatuolissa istuneen naisen joukkoraiskaus – vasemmistofeministit kokoontuvat ”mielenilmaisuun rasismia vastaan”

Sen jälkeen kun rullatuoliin sidotun naisen epäillään tulleen joukkoraiskatuksi vähintäänkin viiden kolmansista maista tulleiden turvapaikkaa hakevien toimesta, päättää feministinen ilmaisu ja vasemmistopuolue Gotlannista, järjestää mielenilmaisun. Ei kuitenkaan rikoksen uhrille, vaan ”rasismia” vastaan sekä ”kaikki on saman arvoisia” -idean puolesta.

figot

Sunnuntaina järjestettävän feministisen mielenilmaisun kerrotaan olevan reaktio sille, että natsien annettiin marssia Visbyssä viime sunnuntaina.

– Me emme tule koskaan hyväksymään fasistien yksinkertaista kuvausta todellisuudesta ja heidän väittämäänsä tahtoa suojella ruotsalaisia naisia mystisiltä ulkopuolisilta uhkilta, kirjoittaa feministinen puolue Facebookissa.

Puolueen tarkoitus on suojella yhdenvertaisuutta, mikä on hyvin usein käytetty ruotsalainen poliittinen klisee, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kaikilla maailmassa on oikeus elää avustuksilla ruotsissa.

– Tänä päivänä näytämme kaikille rasisteille ja seksisteille, että meitä on monta vahvaa ja, että seisomme yhdenvertaisuuden takana, kirjoittaa radikaalifeministinen puolue Facebookissa.

Mielenilmaisussa FI:n mukaan on tarjolla ”soihtuja ja musiikkia” ja puheen tulee pitämään maaherra Cecilia Schelin Seidergård. Hänen suunnitelmansa mukaan Gotlannin tulisi muuttua ”monikulttuurilliseksi” saareksi, missä suuri osa olisi useinkin avustuksia tarvitsevia maahanmuuttajia kolmansista maista. Muista mukanaolijoista löytyy myöskin tuomiorovasti Mats Hermansson, aluejohtaja Saga Carlgren ja FI:n oikeuspoliittinen puolestapuhuja Tomas Pettersson.

Facebookin tapahtumakommentit ovat hyvin kriittisiä

– Nainen on joutunut joukkoraiskatuksi Lähi-idästä tulleiden luolamiesten toimesta (ja hän ei varmaankaan ole ensimmäinen uhri) ja te osoitatte mieltänne rasismille. Haluan oksentaa!!! Teidän pitäisi olla naisia!! Hävetkää!!!, kirjoittaa eräs nainen.

– Hyi helvetti kuinka mautonta, toteaa eräs toinen käyttäjä.

Tomas Pettersson FI Gotlannista sanoo, että ei ole ajankohtaista kutsua mukaan toisia puolueita, joilla on rasistinen politiikka, sillä turvapaikanhakijat eivät silloin osallistuisi.

”He eivät koskaan tule olemaan mukana jos Moderaatit ja sosiaalidemokraatit ovat mukana, sanoo Pettersson Hela Gotlannille.

Muokannut Jarkko Jaakola: Otsikkoa ja kieliasua korjattu 13.10 klo 16.16

  • 203
    Shares