Eurooppa Maahanmuutto

Palaavat ISIS-terroristit opettivat lapsia ruotsalaisessa koulussa

Kuva Publicdomainpictures.com

Ruotsin turvallisuuspoliisi otti Göteborgin tiedekoulun muslimijohtajan säilöön, koska tätä pidetään uhkana maan sisäiselle turvallisuudelle. Johtaja on rekrytoinut Syyriasta palaavia ISIS-terroristeja koulun opettajiksi.

Ainakin neljä Syyriasta palannutta ISIS-terroristia on palkattu Göteborgin tiedekouluun kouluun opettajiksi. Lisäksi viime vuosien tarkkailun tuloksena turvallisuuspoliisi on määritellyt seitsemän muuta työntekijää väkivaltaisiksi ekstremisteiksi, kertoo Expressen.

Ruotsin turvallisuuspoliisi vangitsi 15. toukokuuta tiedekoulun toimitusjohtajan ja radikaalin imaamin Abdel-Nasser el Nadin. SÄPO:n mukaan imaami on uhka kansalliselle turvallisuudelle. Imaami on yksi kuudesta SÄPO:n vangitsemasta radikaali-islamistista, joiden katsotaan uhkaavan Ruotsin turvallisuutta.

Ruotsi on rahoittanut koulua avokätisesti; esimerkiksi vuonna 2013 Ruotsi pumppasi rahaa kouluun 223,7 miljoonaa Ruotsin kruunua. Nyt näyttää siltä, että ainakin osa rahoista on mennyt islamilaisten ekstremistien palkkaamiseen koulun opettajiksi.

”Päät vierivät”

Opettajiksi palkatuilla Syyriasta palanneilla henkilöillä on ollut eriasteisia yhteyksiä Syyrian islamistiryhmittymiin.

33-vuotias nainen matkusti lastensa kanssa vuonna 2013 Syyriaan liittyäkseen Jaysh al-Muhajireen wal-Ansar -terroristiryhmään. Hänen miehensä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen videoiden vuoksi, joissa hän oli mukana katkaisemassa kahden miehen kauloja.

60-vuotias nainen muutti Syyriaan ISIS:n hallinnoimalle alueelle poikansa ja tyttärensä perässä. Poika taisteli Kataeb al-Mujahereen -järjestön riveissä.

32-vuotias mies matkusti Syyriaan ja oli omien sanojensa mukaan terroristijärjestön huolto-organisaatiossa. ISIS:n vallattua Mosulin Irakissa, 32-vuotias runoili:

On vallan vaihdon aika, koska uudet ajat koittavat.

Leijonamme on herännyt ja saavuttaa voittoja taistelussaan.

Päät, jotka eivät ansaitse hartioita, vierivät.

Järjestelmät vapisevat kuin murskaantuva pullo.

32-vuotias kiistää olevansa ekstremisti ja on pahoillaan runon aiheuttaman huolestuneisuuden johdosta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa