Uutiset

Palautettava pakolainen riehui lentokoneessa – kaksi loukkaantui ja paluulento peruuntui

Kuva Trainler / Wikimedia Commons / CC BY 3.0

Ilman saattajia palautuslennolla ollut pakolainen alkoi riehumaan koneessa.

Torstaina aamulla Itävallasta Milanoon Italiaan startanneella lennolla näyteltiin omituinen performanssi, kun Schengen-sopimuksen mukaisella palautuslennolla ollut ghanalainen mies alkoi riehumaan kesken lennon. Palautettava pakolainen oli lennolla ilman saattajaa.

Koneessa matkustanut henkilö on kertonut, mitä koneessa tapahtui:

– Tämä mies ryntäsi yhtäkkiä takaa eteen. Hän oli noin 25-30 -vuotias ja tummaihoinen. Hän alkoi haukkua kanssamatkustajia ja kyseli, ovatko he itävaltalaisia. Tämän jälkeen afrikkalainen kävi hurjaksi. Hän kertoi vihaavansa Itävaltaa, joka oli laittanut hänet kolmeksi kuukaudeksi vankilaan. Itävalta oli vienyt häneltä kaiken, mies huusi.

– Tämän jälkeen hän halusi erään matkustajan matkapuhelimen ja löi matkustajaa käteen. Eräs stuertti saapui paikalle ja ohjasi afrikkalaisen omalle paikalleen. Muutaman minuutin päästä mies oli taas edessä ja löi kanssamatkustajaa takaapäin olkapäähän. Stuertti yritti uudestaan rauhoittaa afrikkalaisen. Kolme ihmistä yritti puhua miehelle, joka alkoi lyömään.

– Koneessa alkoi pieni paniikki. Useammat ihmiset yrittivät sitoa miestä kiinni. Vasta kun afrikkalainen löi erästä vanhempaa miestä, useat matkustajat syöksyivät miehen kimppuun ja saivat hänet sidottua kiinni. Tässä operaatiossa loukkaantui yksi stuertti. Mies sidottiin paikalleen lennon ajaksi. Laskeutumisen jälkeen kaikkien matkustajien oli odotettava, että poliisi saapui paikalle ja otti miehen huostaansa. Sen jälkeen koneeseen tuli lääkäri. Yksi lentoemännistä oli myös loukkaantunut ja itki.

Paluulento peruttiin loukkaantumisen aiheuttaman miehistön vajaalukuisuuden vuoksi.

Lähde: OE24

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa