Muu maailma

Palkkasoturit ilmoittavat Venäjän lentotukikohtaan tehdyistä raketti-iskuista

Islamilaiset palkkasoturit ovat aloittaneet perjantaina Aleppossa suurhyökkäyksen. Ilmeisesti myös Venäjän lentotukikohta Latakiassa on joutunut tulituksen kohteeksi.


Islamistiset palkkasoturit ovat tietojen mukaan ampuneet Aleppossa Syyrian asevoimia raketeilla. Hyökkäys Nairabin tukikohtaan on osa uuden hyökkäyksen valmistelua, jonka tarkoituksena on murtautua ulos kapinallisten hallussa olevaa Aleppon kaupunginosaa ympäröivästä saartorenkaasta, kertoi eräs Fastakim-palkkasoturijoukon tiedottaja perjantaina Reutersille. Fastakim ryhmän Twitter-tilillä ei ollut kuitenkaan mitään mainintaa tästä.

Reuters kertoo hyökkäyksestä: Grad-tyypin maasta-maahan -raketit iskivät Nairabiin. Myös lähellä Latakian rannikkokaupunkia sijaitsevaa Venäjän ilmavoimien Hmeimimin tukikohta ammuttiin raketeilla. Näitä tietoja ei voida vahvistaa, sillä Reuters viittaa lähteenä Iso-Britanniassa sijaitsevaan Syrian Observatory for Human Rights’iin – joka on erittäin epäilyttävä taho.

Islamististen palkkasoturien web-sivusto, ja Syyrian tai Venäjän uutistoimistot, eivät ole maininneet mitään tästä tapahtumasta.

Al-Masdar News kertoo, että taistelut ovat puhjenneet uudelleen Itä-Aleppossa. Perjantaina palkkasoturijoukko Dschaisch al-Fatah ilmoitti aloittaneensa hyökkäyksen. Länsi-Aleppossa käytiin kiivaita taisteluja. Myös Al-Nusra -rintama (Fatah al-Scham) osallistui taisteluihin.

Palkkasoturijoukko Ajnad al-Scham väittää Twitter-tilillään, että Aleppon kaupungin laitamilla on tapettu ”suuri joukko Assadin joukkoja ja Hizbollah-taistelijoita”.

Palkkasoturijoukko Ansar al-Din, johon kuuluu myös tšetšeenejä ja venäjänkielisiä palkkasotureita, kertoo Twitter-tilillään, että nykyisessä offensiivissa on kyse ”saartorenkaan purkamisesta”.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  • 4
    Shares