Eurooppa Maahanmuutto

Pariisi torjuu “siirtolohkareilla” siirtolaisten popup-leirejä

Jalkakäytävien suojaaminen siirtolaisilta aidoilla oli vasta alkua. Nyt Pariisin kaupunki on vierittänyt suuria lohkareita estääkseen siirtolaisia leiriytymästä Pariisin humanitaarisen keskuksen ulkopuolelle.
Lohkareet ilmestyivät Porte de La Chapelleen Pariisin pohjoisosassa ylikulkusillan alle, missä on ollut siirtolaisleiri näiden odotellessa pääsyä 400-paikkaiseen siirtolaisille tarkoitettuun majapaikkaan.

Lohkareet on tuotu paikalle Pariisin kaupungin määräyksestä. Majoitusta operoivasta Emmaus-järjestöstä kerrotaan, että heitä ei informoitu asiasta etukäteen.

“Ei ole ensimmäinen kerta, kun lohkareita on tuotu keskuksen ympäristöön. Meille ei kerrottu ensimmäisellä kerralla, kuten ei nytkään,” järjestöstä kerrottiin.

Lohkareiden on tarkoitus estää sillan alle majoittuminen, mutta osa majoitusta odottelevista yöpyy silti lohkareiden välissä.

“Täällä on vähän vaikea nukkua,” eräs siirtolainen kertoi Le Parisiennelle sen jälkeen, kun lohkareet oli tuotu paikalle.

Pariisin viranomaiset ovat käyttäneet myös aiemmin “funktionaalista arkkitehtuuria”. Kun Stalingrad-metroaseman leirit oli purettu, paikoille kuten Avenue de Flandre ja Place de la Bataille-de-Stalingrad pystytettiin metalliaitoja, joilla estettiin siirtolaisten leiriytyminen alueelle.

The Local.fr
Photo: P’tit Dej’ à Flandre/Facebook

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset