Eurooppa Rikos

Pariisin puukottajalla oli yhteyksiä ääri-islamisteihin

Kuva Shutterstock.

Pariisin puukottajasta oli raportoitu jo useita kertoja, mutta varoituksista ei välitetty. Tapauksesta on tulossa poliittinen skandaali. Ranskan sisäministeri halusi estää puukkoiskun luokittelun terrorismiksi.

Torstaina 3. lokakuuta mies puukotti Pariisin pääpoliisiasemalla neljä poliisia kuoliaaksi. Tekijä sai surmansa poliisin ampumana.

Tekijä oli 45-vuotias mieshenkilö ja syntynyt Karibianmerellä sijaitsevassa Fort-de-Francessa. Nyt on käynyt ilmi, että miehellä oli ollut yhteyksiä ääri-islamisteihin, salafisteihin, kertoo Kronen Zeitung.

Miehen käytöksestä oli raportoitu

Iskun jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Ranskan sisäministeri Christophe Castaner kieltäytyi puhumasta terrori-iskusta. Castanerin mukaan miehen käytöksessä ei ollut havaittu mitään poikkeavaa tai hälyttävää.

Miehen työtoverit kuitenkin tiesivät asian oikean laidan hyvin ja olivat raportoineet miehen käytöksestä useaan otteeseen. Muun muassa Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen islamilaisen terrori-iskun jälkeen mies oli todennut: – Se tapahtui viimeinkin!

Edellä mainitusta tapauksestakin raportoitiin, mutta asialle ei tehty mitään. Miehen työpaikan tehtäviin kuului myös tunnettujen islamistien, kuten Charlie Hebdon toimitukseen iskeneiden Kouachin veljesten tarkkailu.

”Vain Jumala tuomitsee sinut”

Iskun tekijä kertoi surmateon aamuna marokkolaiselle vaimolleen tekstiviestillä hankkineensa keraamisen veitsen. Vaimo, joka pukeutuu päähuiviin, vastasi miehelleen: – Vain Jumala tuomitsee sinut.

Iskun tekijä oli postannut Facebook-sivulleen videon, jossa imaami sanoi: – Vain islamin puolesta kuolemisella on merkitystä.

Iskun tekijä, Mickael H. oli kääntynyt islamiin vain 18 kuukautta ennen iskua, mutta naapurustossa hänen tiedetään käyneen moskeijassa jo huomattavasti ennen sitä. Moskeijassa toimii radikaali-islamilainen imaami, jonka karkottaminen maasta on kaatunut hallinnollisiin koukeroihin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit