Eurooppa Talous

Pariisin turismi kutistui 1,5 miljoonalla kävijällä 2016, menetykset jopa €1.3 MRD


Pariisi ja lähialueet menettivät 1,5 miljoonaa turistia. Erityisesti kaukoidän turistit pysyttelevät poissa terrorismipelkojen vuoksi.Comité Regional du Tourisme:n mukaan Pariisin alue menetti 1,3 miljardia euroa ulkomaisten turistien yöpymisten vähennyttyä 10,8 prosentilla.

Komitean mukaan tietyt kohteet ovat kärsineet erityisen paljon turistien ja koululaisryhmien kadosta, kuten esimerkiksi Pariisin Riemukaari, mikä menetti 24 prosenttia kävijöistä edellisvuoteen verrattuna.

Louvren museo, johon ”Allahu Akbaria” huutava machetemies hyökkäsi aiemmin tässä kuussa, menetti 13,3 prosenttia kävijöistä.

Turistien pelot ovat iskeneet jopa Disneylandiin, mikä koki 9,5 prosentin pudotuksen.

Tässä kuussa häiriöiden sarja on iskenyt Pariisin esikaupunkialueille, ja mellakoiden yhteydessä bussilastillinen korealaisturisteja ryöstettiin väkisin kyytiin tunkeutuneiden ja uhkauksia huutaneiden miesten toimesta.

Eräs silminnäkijä kuvasi tilannetta ”kymmenen minuutin kauhuksi”. Hän kertoi, että yksi miehistä uhkasi pelästyneitä turisteja lasipulloa muistuttaneella esineellä.

Pariisin mellakoiden aikana autoja on poltettu, ikkunoita rikottu ja kauppoja ryöstetty. Aika ajoin poliisi on vaikuttanut menettäneensä täysin tilanteen hallinnan.

Etelä-Korean hallitus on varoittanut kansalaisiaan Pariisin vierailuista. Varoitus on aiheuttanut Ranskan turismille isoja tappioita.

Pariisin kaupunki ilmoitti aiemmin tässä kuussa rakentavansa kaksimetrisen luodinkestävän lasimuurin Eiffel-tornin ympärille. Esteen tarkoituksena on saada kävijät kulkemaan turvatarkastuspisteiden kautta monumentille.

Pariisia kohtasi yksi Euroopan pahimpia terrori-iskuja marraskuussa 2015, kun 130 ihmistä menetti henkensä pommi-iskujen ja ampumisten sarjassa kaupungissa.

Iskut tapahtuivat vain muutamia kuukausia Charlie Hebdo -satiirilehden toimitukseen kohdistuneen islamistisen iskun jälkeen. Iskussa lehden päätoimittaja ja useita muita henkilöstöön kuuluvia menetti henkensä.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa