Eurooppa Rikos

Pariisin veitsi-iskun tekijä valehteli ikänsä – miehen isä: ”Isku oli hienoa työtä”

Pariisin veitsi-iskun tekijä. Kuva Twitter.

Viime perjantaina kaksi ihmistä haavoittui veitsi-iskussa Pariisissa. Iskun tekopaikka sijaitsee satiirilehti Charlie Hebdon toimituksen lähettyvillä. Myöhemmin kävikin ilmi, että mies luuli iskevänsä satiirilehden toimittajien kimppuun.

Teosta pääepäiltynä otettiin kiinni kolme vuotta sitten alaikäisenä yksintulleena turvapaikanhakijana Ranskaan saapunut pakistanilaismies.

Kun poliisi tutki Ali Hassan -nimellä tunnetun 18-vuotiaan turvapaikanhakijan matkapuhelinta, laitteesta löytyi kiinnostavia tietoja. Miehen oikea nimi lienee Zaheer Hassan Mahmood ja hän on 25-vuotias.

Onko miehen identiteetti todella tämä – siitä ei olla vielä varmoja. Turvapaikanhakijoilla saattaa olla useita, joskus jopa kymmeniä identiteettejä. Vuonna 2018 Saksan liittotasavallan poliisi löysi Eurocity-junassa tekemässään tarkastuksessa georgialaisen miehen, jolla oli 45 henkilöllisyyttä.

Pariisin jihadisti ei ole ainakaan tuottanut häpeää perheelleen. Hindustan Timesin mukaan jihadistin isä on sanonut olevansa ylpeä pojastaan. Veitsi-isku oli hienoa työtä. Isä haluaa, että jihadisti tuodaan Pakistaniin, koska mies on tehnyt islamille palveluksen ja muslimimaan tulisi kunnioittaa sitä.

Lähteet Wochenblick, Kansalainen (1, 2).

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset