Eurooppa Maahanmuutto

Pariisissa asukkaat uhkaavat nälkälakolla – sadat siirtolaiset aiheuttavat naapurustossa ongelmia

Pariisi heinäkuussa 2017. Kuva Lauren Southernin video.
Pariisilaiset ovat raivoissaan ja uhkaavat nälkälakolla, sillä sadat siirtolaiset asuvat kaduilla heidän naapurustossaan.

Pariisin pohjoisosassa sijaitsevan 10. piirin asukkaat vaativat, että turvapaikanhakijoiden hakemuksia käsittelevä keskus siirretään muualle, sillä se toimii ”siirtolaismagneettina”. Paikalliset syyttävät siirtolaisia naisten häiriköinnistä ja tappeluista keskukseen pääsyä odotellessaan.

Asukasyhdistyksen tiedottajan Pierre Vuarinin mukaan ongelmien seurauksena asukkaita muuttaa muualle.

Jalkakäytävä on joskus virtsan peitossa eikä katuja puhdisteta joka päivä. Jotkut ovat myyneet asuntonsa pilkkahintaan, ja muutamia on kohdannut hermoromahdus, hän valittelee.

Osa asukkaista uhkaa aloittaa nälkälakon vuoden alusta, jos ongelmaa ei saada ratkaistuksi.

Naisia on toistuvasti häiriköity läheisellä La Chapellen alueella.  Silti paikallinen vasemmisto syyttää asukkaita ongelman suurentelemisesta.

Kesäkuussa naisten ja miesten tasa-arvosta vastaava valtiosihteeri Marlène Schiappa twiittasi kuvia itsestään kävelemässä alueella keskellä yötä. Kuvien saateteksti ”Tasavallan lait suojaavat naisia, ne ovat voimassa kaikkialla kaikkina aikoina” herätti kummastusta. Hän kuitenkin poisti pian twiittinsä, sillä häiriköintiä koskevat valitukset jatkuivat.

Asiasta kertoi The Telegraph.

  • 438
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset