Eurooppa Rikos

Pariisissa viisi henkilöä on kuollut puukotuksessa

Kuvituskuva. Kuva Pablo029 / Wikimedia Commons.

Neljä poliisia on puukotettu Pariisissa – myös tekijä sai surmansa.

Pariisin pääpoliisiasemalla on puukotettu neljä poliisia kuoliaaksi. Tekijä sai itse surmansa poliisin ampumana. Hän on poliisiaseman pitkäaikainen työntekijä. Poliisiprefektuuri sijaitsee aivan Pariisin keskustassa Notre Damen lähistöllä.

Tekijä tunkeutui poliisiprefektuuriin kello 13 aikaan. Noin tunnin kuluttua surmatyöstä paikalle ennätti pääministeri Edouard Philippe ja sittemmin presidentti Emmanuel Macron, joka saapui ilmaisemaan surunsa ja osanottonsa. Sen jälkeen hän tapasi sisäministeri Christopher Castanerin ja sisäministeriön valtiosihteeri Laurent Nuñezin pääpoliisiasemalla puolen tunnin ajan.

Poliisi on tyhjentänyt ja eristänyt alueen.

Tekijä on kääntynyt islamiin

Le Figaron mukaan tekijä on 45-vuotias mieshenkilö ja syntynyt Karibianmerellä sijaitsevassa Fort-de-Francessa. Mies on työskennellyt vuodesta 2003 alkaen tiedustelupoliisin IT-osastolla. Le Figaro kertoo  miehen kääntyneen islamiin 18 kuukautta aiemmin. Myös hänen vaimonsa on muslimi.

Miehen käyttämä veitsi oli keraaminen, joka ei näy turvatarkastuksissa.

Tapauksesta kertoi twitterissä Pariisin pormestari Anne Hidalgo kello 15.42 paikallista aikaa. Kansallismielisen Rassemble National -puolueen (RN) johtaja Marine Le Pen vaati hallitusta paljastamaan tekijän taustat ja motiivin.

Asiasta kertoi myös WAZ.

Uutista päivitetty 3.10 klo 21:01

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa