Kotimaa Politiikka

Partio-lehden ympäristönsuojelupeli suojelee ympäristöä muun muassa lapsettomuudella

Kuva Pixabay.

Partio-lehden ympäristönsuojelupeli pyrkii sitouttamaan ympäristönsuojeluun muun muassa syömistavoilla ja lapsettomuudella.

Partio-lehden numerossa 1/2019 ympäristönsuojelua koskevassa artikkelissa on julkaistu ympäristönsuojelupeli, jossa on tarkoituksena sitoutua kuvitteellisesti omassa elämässä asioihin, jotka on esitetty leikattavaksi ja jaettavaksi tarkoitetuissa korteissa.

Korteista löytyy muun seuraavia asioita:
-Olet vegaani eli et syö lihaa, kalaa, maitotuotteita tai kananmunaa.
-Olet kasvissyöjä eli et syö lihaa.
-Osallistut mielenosoitukseen ilmaston puolesta tai allekirjoitat vetoomuksen päättäjille.
-Päätät olla vapaaehtoisesti lapseton eli et hanki perheenlisäystä.

Suomen WWF:n johtava ympäristöasiantuntija Essi Aarnio-Linnanvuori kertoo lehdessä, että ”vaikuttavimmat ympäristöteot liittyvät energiankäyttöön, liikkumiseen ja syömiseen”.

Aarnio-Linnanvuori kertoo, että monet partiolaiset ajattelevat ilmastonmuutosta päivittäin. Eräs poika on hänen mukaansa sanonut, ettei ajattele ilmastonmuutiosta enää ollenkaan, koska ahdistaa niin paljon. Aarnio-Linnavuoren mukaan lasten ja nuorten ahdistumisessa ei ole mitään väärää tai hölmöä, sillä monia aikuisiakin ahdistaa.

Partio-lehden ympäristönsuojeluartikkelin on kirjoittanut Ylen toimittaja Sonja Parkkinen, joka toimii myös Partio-lehden päätoimittajana. Hän kertoo Twitter-tilillään opiskelevansa Helsingin yliopistossa poliittista tutkimusta.

Vuonna 2010 hyväksytyssä partion peruskirjassa määritellään Suomen Partiolaisten päämäärä ja arvopohja seuraavasti: ”Partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen.”

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa