Muu maailma

Patsas kaatui mielenosoituksessa BLM-aktivistin päälle – sai vakavia päävammoja

Kuvakaappaus Twitter.

Portsmouthissa Yhdysvalloissa mielenosoittaja on kriittisessä tilassa sairaalassa sen jälkeen kun BLM-aktivistit kaatoivat konfederaation patsaan joka kaatui mielenosoittajan päälle.

Black Lives Matter -aktivistit irrottelivat päät neljältä patsaalta keskiviikkona Portsmouthissa. Patsaiden tuhoaminen tapahtui vastalauseena kaupunginvaltuuston lykättyä patsaiden siirtämistä pois alueelta BLM-aktivistien vaatimusten mukaisesti.

Kun päät oli irrotettu, aktivistit kaatoivat köysillä yhden patsaista. Patsas kuitenkin kaatuessaan osui erään aktivistin, Chris Greenin päähän.

45-vuotias Green oli patsaan kaatuessa suoraan patsaan jalustan alla.

– Hänen kallonsa näkyi, hän kouristeli maassa ja menetti paljon verta, Black Lives Matter 757 -järjestön puheenjohtaja kertoo tapahtumasta.

Puheenjohtaja pyytää rukoilemaan miehen hengen puolesta.

Portsmouthin poliisi varmisti alueen, ja lääkintähenkilöstö sai vietyä Greenin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Greenin kriittiseen tilaan kolhinut patsas on yksi monista historiallisista monumenteista, jotka ovat maailmalla joutuneet Black Lives Matter -liikkeen ja äärivasemmiston kohteeksi viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana sen jälkeen, kun George Floyd menehtyi pidätystilanteessa 25. toukokuuta Minnesotassa.


Lähde Independent.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa