Eurooppa Maahanmuutto

Paul Lillrank: Ruotsi saattaa olla Suomelle suurempi uhka kuin Venäjä

Kuvituskuva.

Aalto-yliopiston professorin Paul Lillrankin mukaan massamaahanmuuton kurittama Ruotsi saattaa olla Suomelle suurempi uhka kuin Venäjä.

Putinia suurempi kohtalonkysymys on muslimien massamaahantulo, Paul Lillrank kirjoittaa Hufvudstadsbladetissa. Ruotsi on ottanut enemmän siirtolaisia kuin yksikään toinen OECD-maa, ja Ruotsin eliitti on profiloinut maan monikulttuurin ja moraalin supervaltioksi. Tilanne alkaa Lillrankin mukaan itsetuhoisessa hulluudessaan muistuttamaan Kaarle XII viimeistä vallassaolovuotta.

Suurvalloilla on taipumus yrittää kahmia enemmän kuin voimavarat antavat myöten, ja Lillrankin mukaan ”Ruotsin moraaliselta suurvallalta puuttuu visio, tavoitteet ja keinot käsitellä laajamittaista maahantuloa”.

Ruotsi on itse asiassa huonoimpia maahantulijoiden integroijia: ”työvoima- sekä asuntomarkkinat ovat täysin valmistautumattomia matalakoulutustaustaisia suurperheitä varten, ja oleskelulupia jaetaan hatarin perustein”, Lillrank kirjoittaa.

Viranomaiset eivät pysty tai halua laskea maahanmuuton pitkän aikavälin kokonaisvaikutusta oikeus- ja hyvinvointipalveluihin, ja ”siksi rikkaassa, korkeiden verojen maassa näytellään hämmästyneitä, kun vanhusten- ja terveydenhoitoon ei näytäkään olevan varaa”.

Ruotsin moraaliselta suurvallalta puuttuu visio, tavoitteet ja keinot käsitellä laajamittaista maahantuloa.

”Moraalinen supervalta osoittautuukin moraaliseksi kolonialistiksi, kun realiteetteja raaputetaan näkyviin utopioiden alta. Maahantulijat päätyvät syrjäytyneille alueille. Mitä enemmän maahanmuuttajia on yhdessä paikassa, sitä vähemmän on painetta integraation ja itsestään huolehtimiseen. Mitä enemmän on saapunut, sitä enemmän uusia haluaa tulla. Kehittyy etnisiä rinnakkaisyhteiskuntia. Monikulttuuriin kuuluvat konfliktit. Sinisilmäinen hyvinvointivaltio ei voi käsitellä ihmisiä, joilla on erilainen arvomaailma. Viranomaiset eivät tiedä, kuinka toimia palaavien IS-terroristien kanssa muuten kuin pommittamalla heitä avustuksilla ja asuntojonojen keulapaikoilla,” Lillrank kirjoittaa.

Hänen mukaansa on todellinen riski, että Ruotsista kehittyy epäonnistunut valtio ghettoineen, joissa Ruotsin lait eivät päde ja joissa poliisilla ei ole tilanteen hallintaa: ”Demokratia on rikki, kun viranomaiset rikkovat maahanmuuttolakeja ja poliisi katsoo laittomia siirtolaisia läpi sormien”.

Ei ole lainkaan mahdoton ajatus, että Ruotsista tulee suurempi riski Suomelle kuin Venäjästä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa