Kotimaa Rikos

Pelottavia klovni-ilmiötä havaittu myös Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut Tuusulan Lahelassa ja Vaunukankaan koulun läheisyydessä eilen illalla havaintoja possuiksi ja pelleiksi pukeutuneista aikuisen kokoisista henkilöistä, jotka ovat pelotelleet lapsia.


Aihe on noussut näkyvästi esille erilaisissa paikallisissa some-keskusteluissa. Poliisi on pyytänyt Tuusulan kunnalta mahdollisia valvontakameratallenteita Tertun nuorisotilan läheisyydestä. Kuvat ovat heikkolaatuisia, mutta niistä näkyy, että jotain siellä tapahtuu.

Lahelasta ilmoitettiin, että eilen noin kello 21 aikoihin kaksi aikuisen kokoista henkilöä olisi juossut ainakin yhden lapsen perässä ja pelotellut nuoria. Henkilöt olivat pukeutuneet valkoisiin haalareihin ja heillä olisi ollut possunaamarit yllään ja pesäpallomailat mukanaan. Henkilöt ovat tiettävästi liikkuneet vihreällä farmarimallisella Volvolla, joka on mahdollisesti ollut väärissä kilvissä.

Vaunukankaan koulun alueelta vanhempi ilmoitti, että hänen kolme lastaan oli ollut seitsemän aikaan koulun pihalla. Paikalle oli tullut harmaa pitkä pakettiauto, josta oli tullut n. 10 pellenaamarilla varustautunutta henkilöä ulos tummiin haalareihin pukeutuneena. Lapset olivat lähteneet juoksemaan kävelytietä karkuun ja alikulkutunnelissa oli vastassa samanlaiseen asuun pukeutunut pelle moottorisahan kanssa pelottelemassa lapsia.

Poliisille on välitetty myös muutama muu pelle- tai klovnihavainto Järvenpään alueelta. Poliisi on laatinut tapauksesta rikosilmoituksen ja selvittää asiaa.

Poliisi neuvoo soittamaan epäilyttävistä klovni, pelle tai vastaavista naamioituneista pelotteluteoista hätänumeroon 112 ja ottamaan mahdollisemman paljon tuntomerkkejä ylös, myös mahdollisista ajoneuvoista.

Poliisi muistuttaa, että kaikkea ei tarvitse aikuistenkaan matkia tai toistaa. Ulkopuoliset voivat ottaa uhan ja pelleilyn tosissaan lapsista puhumattakaan, joiden turvallisuuden tunnetta ei tule vitsin varjolla horjuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa