Eurooppa Politiikka

Perussuomalaiset antavat täyden tukensa Italian vaalivoittajille

Palazzo Montecitorio. Kuva Francesco Gasparetti / Flickr / CC-BY-2.0
Perussuomalainen puolue, perussuomalaiset edustajat Suomen eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa ovat seuranneet huolestuneena Italian hallituskriisin etenemistä.

Perussuomalaisten tiedotteen mukaan tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että EU-myönteinen valtaeliitti on käytännössä kaapannut vallan eurokriittisiltä vaalivoittajilta maan presidentin kieltäydyttyä hallitusneuvottelijoiden esityksestä uudeksi talousministeriksi.

– Tilanne hallituksen muodostamisen suhteen Italiassa on se, että maan presidentti Sergio Mattarella on estänyt eurokriittisen Paolo Savonan nimityksen talousministeriksi. Presidentti ei suostu nimittämään Savonaa ministeriksi, koska hänen mielipiteensä eurosta sotivat EU-federalistien mielipiteitä vastaan.

Perussuomalaiset katsovat Italian EU-myönteisen eliitin toimien vaarantavan demokratian ja suosivan EU-eliitin omia tarkoitusperiä.

– Tämä menettely ei mielestämme edusta demokratiaa, vaan näyttää vahvasti kansanvallan halventamiselta. EU-myönteinen eliitti sallii kansanvallan toteutumisen vain tilanteessa, jossa kansanvalta suosii EU-eliitin omia tarkoitusperiä. Tällaisista kansanvallan kannalta kyseenalaisista menettelytavoista löytyy lukuisia esimerkkejä EU:n historiasta.

Perussuomalaiset kertovat kunnioittavansa kansanvaltaa ja antavavansa täyden tukensa Italian vaalivoittajille.

– Perussuomalainen puolue, perussuomalaiset edustajat Suomen eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa kunnioittavat kansanvaltaa ja osoittavat tukensa Italian vaalivoittajille.

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa