Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset esittää epäluottamusta punavihreälle hallitukselle: ”Velka ja veronkorotukset ovat hallituksen resepti”

Kuva Paasikivi / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perussuomalaisten odotukset Sanna Marinin punavihreän hallituksen puoliväliriihtä kohtaan eivät olleet korkealla, mutta hallitus onnistui alittamaan nekin, kerrotaan perussuomalaisten tiedotteessa.

Perussuomalaiset katsovat, että puoiväliriihen tulokset eivät tarjoa tiekarttaa julkisen talouden tasapainoon.

– Turhia menoja ei karsita eikä niiden syihin, kuten haitalliseen maahanmuuttoon, puututa. Rahaa nieleviä jättiläishankkeita, kuten soteuudistusta ja oppivelvollisuuden pidentämistä, ei panna jäihin. Maailman kunnianhimoisimmasta ilmastopolitiikasta ei tingitä. Hallituksen ”työllisyystoimet” on laajasti todettu humpuukiksi paitsi taloustieteilijöiden myös valtiovarainministeriön taholta.

– Velka ja veronkorotukset ovat hallituksen resepti, perussuomalaiset toteavat ja kertovat linjakseen sen, että yritysten ja palkansaajien verotaakkaa ja muita kustannuksia on päinvastoin kevennettävä, jotta maahan syntyisi uutta tuottavaa työtä ja jotta työn vastaanottaminen olisi nykyistä kannattavampaa.

Kokoomus jättää välikysymyksen puoliväliriihen tuloksista. Perussuomalaiset yhtyvät suurelta osin välikysymyksessä esitettyyn kritiikkiin mutta eivät lähde välikysymykseen mukaan.

– Syynä on se, että kokoomus hallituksen tavoin haluaa lisätä dramaattisesti halpatyövoiman maahantuontia. Halpatyövoima syrjäyttää suomalaisia työntekijöitä, polkee palkkoja, lisää väärinkäytöksiä ja harmaata taloutta sekä heikentää julkisen talouden tilaa ja pahentaa kestävyysvajetta. Kokoomus myös keskittyy arvostelemaan sosiaaliturvan tasoa sen sijaan, että se puuttuisi sosiaaliturva-asiakkaiden määrän kasvuun maahanmuuton myötä.

– Edelleen kokoomus on haluton karsimaan sellaisia julkisia menoja, jotka eivät liity suomalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Esimerkkinä voidaan mainita kehitysapu, jota maksetaan tänäkin vuonna yli 1,2 miljardia euroa. Pelkästään kehitysavun alasajolla pystyttäisiin kuittaamaan kahden seuraavan vuoden kehysylitykset. Perusuomalaisten näkemys on, että kehitysapua voidaan maksaa vain budjettiylijäämästä. Lainattua rahaa ei voi lahjoittaa eteenpäin.

Perussuomalaisten mukaan kokoomuksen kritiikiltä katoaa uskottavuus myös, jos puolue ei vastusta miljardien käyttämistä Etelä- ja Keski-Euroopan maiden tukemiseen. Puolueen mukaan kokoomus ei liioin kyseenalaista hallituksen suuruudenhulluja ilmastotavoitteita ja muuta EU:ta kunnianhimoisempaa hiilineutraalisuustavoitetta, joka vahingoittaa etenkin teollisuuden ja kuljetusalan toimintaedellytyksiä ja nostaa asumis- ja liikkumiskustannuksia.

Perussuomalaiset jättävät välikysymyskeskustelun yhteydessä oman epäluottamusesityksensä hallitukselle.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa