Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset: EU:n elvytyspaketin tarkoituksena on etelän pankkien ja euron pelastaminen sekä EU-verotusoikeuden ja pysyvän velkaunionin luominen

EU-komission rakennus. Kuva Pxfuel.

EU pyytää Suomelta 6,6 miljardia euroa elpymispakettiin. Suomi maksaa pakettiin yli kaksi kertaa enemmän kuin siitä saa. Perussuomalaiset uskovat, että elpymispaketti on Suomen kannalta hukkaan heitettyä rahaa ja perimmäinen tarkoitus on etelän pankkien ja euron pelastaminen sekä pysyvän velkaunionin luominen.

Kriitikot ovat kyseenalaistaneet paketin: mitä sille saadaan vastineeksi ja hyötyykö maksaja eli tässä tapauksessa Suomi. Valtionvarainministeri Matti Vanhanen vaati Helsingin Sanomien haastattelussa, että elpymisvälineen kriitikoiden pitäisikin esittää laskelma, kuinka käy, jos EU-tason elvytystä ei tehdä.

Perussuomalaiset korostavat, että Suomi maksaa pakettiin yli kaksi kertaa enemmän kuin saa siitä rahaa.

– Elpymisväline tulisi maksamaan Suomelle 6,6 miljardia euroa. Se on yli kaksi kertaa enemmän, kuin mitä saisimme omaan käyttöömme. Jos kuvittelemme velkaelvytyksen toimivan, meidän kannattaisi käyttää kaikki 6,6 miljardia itse suoraan Suomen hyväksi kuten parhaaksi näemme. Rahan käyttäminen EU:n pillin mukaan ja pääosin muiden maiden hyväksi ei perustu hyväksyttäviin syihin.

Historian opetusten mukaan velkaelvytys ei toimi komission ja Suomen hallituksen uneksimalla tavalla.

– EKP on pelkästään vuodesta 2015 lähtien kylvänyt 2800 miljardia euroa velkarahaa EU:n talouteen. Investoinnit eivät ole siitä juuri kasvaneet, vaan BKT:n aneeminen kasvu on perustunut jatkuvaan velkarahan pumppaamiseen EU-maiden talouksiin.

Perussuomalaiset toteavat, että olisi vastuutonta toistaa samoja virheitä ja odottaa eri tuloksia – 750 miljardia 2800 miljardin perään ei tule tuottamaan eri tulosta.  Ylivelkaantuneissa maissa velkaiset ja korkeasti verotetut kuluttajat eivät kykene nostamaan kysyntää.

– Velkaruiskeen loppuessa kulutus hidastuu, BKT seuraa perässä, ja ollaan entistä syvemmällä suossa.

Vaikuttavuusarviointia hallitus ei Suomen osalta ole tehnyt. Perussuomalaiset uskovat, että perimmäinen tarkoitus onkin pelastaa etelän pankit ja euro, pakottaa myöntämään EU:lle verotusoikeus ja luoda pysyvä velkaunioni.

– Sellaiseen Euroopan unioniin ei Suomi liittynyt eikä sellaiseen tule koskaan suostua, perussuomalaiset muistuttavat.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit