Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset: Hallitus vie lupauksista huolimatta syvemmälle EU:n liittovaltioon

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.
Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kysyi suullisella kyselytunnilla pääministeri Sipilältä hallituksen EU-politiikasta.

Kansanedustaja Ville Tavio viittasi EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin puheeseen, jossa Juncker linjasi unionin tulevaisuutta.

– Junckerin puheessa kerrottiin, että komissio haluaa EU:lle puolustusunionin ja talousministerin sekä Schengen-alueen voimakasta laajentamista Bulgariaan ja Romaniaan.

Juncker vaati puheessaan EU:ta yhden superjohtajan alaisuuteen

– Kaikki tämä merkitsee EU:n liittovaltiokehityksen selvää etenemistä ja Suomen itsemääräämisoikeuden vähenemistä entisestään, Tavio aloitti.

Pääministeri Juha Sipilä on jo ehtinyt kehua Junckerin puhetta. Tavion mukaan tässä on selvä ristiriita hallitusohjelmaan nähden.

– Voimassaolevan hallitusohjelman mukaan Suomi tavoittelee vähemmän EU:n sääntelyä. Hallitusohjelman mukaan EU:n integraatiota ei ole tarpeen syventää kaikilla politiikan aloilla. Miksette noudata hallitusohjelmaa? Mitkä tarkalleen ovat ne politiikan alat, joilla ette ole syventäneet integraatiota, Tavio ihmetteli?

Tavio totesi, ettei Suomen etu paljon paina Pariisissa eikä Berliinissä. Hän huomautti, että liittovaltiokehitystä ajetaan Suomessa vastoin kansan tahtoa ja pimennossa.

-Pääministeri Sipilä, milloin Suomen kansa on antanut hallituksen mielestä suostumuksensa siihen, että Suomi viedään osaksi EU:n liittovaltiota, Tavio kysyi.

Pääministeri Sipilä kehui vastauksessaan muun muassa vapaata kauppaa ja puolustusyhteistyötä, mutta ei kommentoinut niin sanottua superjohtajaa tai liittovaltiokehitystä erikseen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa