Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset koronan leviämisestä – koulut ja päiväkodit suljettava

Kuva US ARMY / public domain.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati tänään muun muassa valmiuslain käyttöönottoa ja koulujen sulkemista koronaviruspandemian vuoksi.

Perussuomalaiset korostivat suullisella kyselytunnilla, että koronavirustartuntojen määrä kasvaa merkittävää vauhtia Suomessa. WHO julisti eilen koronaviruksen pandemiaksi ja antoi samalla vahvan moitteen siitä, etteivät kaikki maat ole tehneet riittäviä toimia epidemian torjumiseksi. Italiassa, jossa tilanne eskaloitui kahdestakymmenestä tartunnasta kansalliseksi hätätilaksi hieman yli kahdessa viikossa, sairastuneita oli eilisen tilanteen mukaan jo yli 10 000. Virukseen oli menehtynyt 6,6 prosenttia sairastuneista.

– Tänään hallitus vihdoin kertoi, miten se aikoo hidastaa koronaviruksen leviämistä Suomessa. Hallitus antoi muun muassa suositukset isojen yleisötapahtumien perumisesta. Perussuomalaiset tukee hallituksen toimia, mutta on tehtävä vielä enemmän, perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen totesi.

Marin ei suosittele valmiuslain käyttöönottoa

Perussuomalaisten mielestä koulut ja päiväkodit tulisi sulkea heti ja he ovat valmiit valmiuslain käyttöönottoon, jotta tarvittavat toimenpiteet ovat laillisesti mahdollisia.

– Arvoisa hallitus, oletteko valmiit tiukkoihin toimenpiteisiin, jopa valmiuslain käyttöönottoon, kansalaisten suojelemiseksi? Annatteko suosituksen kunnille sulkea koulut? Juvonen kysyi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, ettei hänen mielestään olla tilanteessa, jossa valmiuslaki olisi tarpeen.

Suomi ei toimi tehokkaasti

Juvonen huomautti, että mitä hitaammin Suomessa nyt toimitaan koronaepidemian torjumiseksi, sitä vaikeampi tilanne on myöhemmin.

– Te sanoitte, että kansalaisille lähetetään kirje kotiin, jossa annetaan tietoa koronainfektiosta. Posti tuo sen ehkä viikon päästä. Ei kuulosta kovin tehokkaalta, Juvonen ihmetteli.

Mistä hoitajat?

Juvosen totesi, että suurimmassa vaarassa ovat vanhukset, vammaiset ja pitkäaikaissairaat, joita tulee suojella kaikin keinoin.

– Jos tällainen henkilö sairastuu koronavirukseen, hän on hengenvaarassa ja tarvitsee todennäköisesti sairaalahoitoa tai jopa tehohoitoa.

– Millaiset valmiudet meillä on sille, ettei suomalainen terveydenhuolto kriisiydy, vaan potilaat saavat hyvää hoitoa jatkossakin? Mistä saadaan hoitajia, jos hoitohenkilöstö sairastuu? Onko olemassa varautumissuunnitelmaa sille, mistä saamme hoitaja- ja lääkärireserviä? Juvonen kysyi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) vastasi, että kaikin keinoin on velvoitettava alan työnantajat siihen, etteivät epidemia-alueelta tulevat ilmesty työpaikoille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit