Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Hallitus tekee kotimaassa teollisuusvihamielistä politiikkaa ja samalla tukee EU-elpymispaketilla kilpailijamaiden teollisuutta

Kuva Pixabay / SVG Silh.

Perussuomalaiset arvosteli hallitusta suullisella kyselytunnilla teollisuusvihamielisestä politiikasta.

Perussuomalaiset pitävät liian Suomen jyrkkää ilmastopolitiikkaa, logistiikkakustannuksia ja muutenkin teollisuusvihamielistä politiikkaa syynä Nesteen miljardi-investoinnin valumiseen Rotterdamiin Porvoon sijasta.

– Näyttää siltä, että suomalainen omistajaohjaus eli hallitus katsoi tumput suorana vierestä ja selitteli jälkikäteen. Hallituksen suorastaan teollisuusvihamielinen ja kiilusilmäinen ilmastopolitiikka ei auta asiaa, perussuomalaisten kansanedustaja Petri Huru arvosteli.

Naantalin jalostamo alas ja investoinnit Hollantiin

– Teidän aikananne valtion Neste ajoi Naantalissa jalostamon alas ja vei miljardi-investoinnin Hollantiin. Mitä te aiotte tehdä teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi, vai aiotteko jatkaa kiilusilmäisen ilmastopolitiikan varjolla sen alasajoa? Huru kysyi.

Valtion omistajaohjeuksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vastasi, että Nesteen päätös oli pettymys. Kuitenkin Tuppuraisen mukaan oli jo alkutaipaleella tiedossa, että Rotterdamissa oli juuri tälle investoinnille suotuisammat olosuhteet kokonaistaloudellisesti.

Logistiikan ja lämmityksen kulut alas

Hurun mukaan teollisuuden näköalat ovat huonot, koska hallitus heikentää teollisuuden kustannuskilpailukykyä.

– Perussuomalaisten linja on selkeä. Teollisuuden kilpailukykyä tulee parantaa muun muassa perumalla kaikki logistiikan ja lämmityksen kustannuksia nostavat tekonne, Huru mainitsi

Edes tuet eivät auttaisi kustannustason laskemiseksi tarpeeksi

– Minkälaista tukea Hollanti mahtoi antaa Nesteelle? Miksi te ette antaneet porkkanoita, ja miksi ette laske logistiikkakustannuksia ja näin nostaneet Suomen houkuttelevuutta investointipaikkana? Huru jatkoi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan Suomi kartoitti kaikki laillisesti mahdolliset tuet Nesteelle, mutta niidenkään avulla ei olisi voitu voittaa kustannustasossa. Lintilä huomautti, että Suomi on jo tiputtanut teollisuuden energiaveron EU:n minimiin.

Suomi tukee EU:n elpymispaketilla kilpailijoidensa teollisuutta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistutti, että vaikka kaikkiin asioihin, kuten pitkiin etäisyyksiin, ei voida vaikuttaa, valtion tehtävä on kaikin keinoin kompensoida vaikeaa toimintaympäristöä.

– Energian ja kuljetusten hintaan voitaisiin vaikuttaa verotuksella ja täysimääräisillä päästökauppakompensaatiolla. Painetta palkkakustannusten kasvuun voitaisiin hillitä keventämällä työn verotusta ja sivukuluja, samoin asumisen ja liikkumisen kustannuksia, Halla-aho luetteli.

Halla-ahon mukaan punavihreä politiikka vie verokorotuksineen tismalleen päinvastaiseen suuntaan.

– Sen sijaan, että Suomi tukisi omaa teollisuuttaan, se tukee elpymispaketeilla kilpailijoidensa teollisuutta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa