Kotimaa Maahanmuutto

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Sisäministeri Mykkänen keksi takaportin halpatyövoimalle ja jakaa passeja paperittomille irakilaisille

Kuvakaappaus Youtube.
Irakista on saapumassa Suomeen delegaatio, joka jakaa passeja irakilaisille turvapaikanhakijoille, joilla ei sellaista ole, jotta he voisivat tulla suomalaisille työmarkkinoille.

Perussuomalaiset eivät sulata sisäministeriön suunnitelmia. Nämä passittomat ovat perussuomalaisten mukaan usein juuri kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, jotka tulisi karkottaa maasta.

– Turvapaikan saaneillahan on muutenkin oikeus työntekoon. Miksi te haluatte tehdä laittomasti maassa olevista uuden haasteen suomalaiselle yhteiskunnalle? Miksi ette palauta heitä kotimaihinsa? perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kysyi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) piti myönteisenä, jos irakilaiset jäävät töihin ja Irakin delegaatio jakaa työlupaan tarvittavat passit. Hän puolusti, että saatavuusharkintaa noudatetaan edelleen ja että suomalaisia työehtosopimuksia tulee noudattaa. Mykkänen korosti, että työperäinen maahanmuutto on tulevaisuudessa korostetun tärkeää.

Huhtasaari syytti hallitusta takaportin keksimisestä halpatyövoimalle.

– Täällähän melkein kaikki puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta ajavat työvoiman tarveharkinnan poistoa. Tästä on surkeita kokemuksia Ruotsista. Koska Kokoomus ei saanut hallitusneuvotteluissa tätä tahtoaan läpi – kiitos perussuomalaisten – kokoomus on keksinyt tällaisen tempun: paperittomista uutta halpatyövoimaa! Huhtasaari kuittasi.

– Ymmärtääkö kokoomus, että väestö köyhtyy ulkomaisesta halpatyövoimasta? Kukaan ei elä pohjaan poljetuilla palkoilla, vaan valtion pitää kompensoida sitä yhteiskunnan tuilla ja lisäksi elättää perhe? Huhtasaari muistutti.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola puolestaan ihmetteli, että jos irakilaisia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä ei saada palautettua passin puutteen vuoksi kotimaahansa, miksei delegaatio jaa juuri heille passeja.

– Irakilaiset viskaalit tulevat tänne tuomaan papereita, mutta eivät niille, jotka pitäisi palauttaa, Eerola huomautti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit