Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset: Suomen velkaantuminen vain jatkuu vihervasemmistolaisen rahankäytön seurauksena

Kuva Pixabay.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa, että valtiovarainministeriön pohjaesitys vuoden 2022 budjetiksi jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen.

– Työllisyystoimet ovat tekemättä ja valmistelu levällään. Vasemmistolaiseen tapaan julkisen talouden paisuminen esitetään työllisyystoimena. Samalla työn ja yrittämisen kannustimiin ei tule parannuksia, kansanedustaja Ville Tavio ihmettelee.

Velanotto kasvaa eikä säästöjä näy

Tavio huomauttaa, että valtiovarainministeriön talousarvioesitys on 6,7 miljardia alijäämäinen eikä säästöistä ollut tiedotustilaisuudessa puhettakaan. Lisäksi hän epäilee, että vuoden mittaan alijäämä eli velanotto tulee kasvamaan.

– Ei tämä tähän jää. Viime vuonna velka kasvoi vielä lähes neljä miljardia siitä, mitä talousarviossa oli esitetty. Eiköhän nytkin käy niin, että hallitus kasvattaa velkaa vuoden mittaan, Tavio epäilee.

– Kaikki tarvittavat säästö- ja työllisyystoimet jäävät seuraavan hallituksen harteille.

Verotusta alas säästämällä turhuuksista

Perussuomalaiset on vaatinut asumisen ja liikkumisen kustannusten alentamista muun muassa veroja alentamalla. Tämä lisäisi työn kannustavuutta eli työllisyyttä. Lisäksi perussuomalaiset on ehdottanut leikkauksia puoluetukiin, erityisavustajien määriin, maahanmuuttoon ja kehitysapuun.

– Nämä toimen kasvattaisivat ostovoimaa ja työllisyyttä. Lisäksi ne korjaisivat tuntuvasti budjettivajetta, jos esimerkiksi kehitysapua maksettaisiin vain ylijäämästä.

– Sen sijaan hallitus on jälleen esimerkiksi kiristämässä ilmastopolitiikkaa, joka tullee tarkoittamaan duunarille ja yrittäjälle maksumiehen asemaa, Tavio arvioi.

Maahanmuuttopolitiikka Ruotsin tiellä

Hallituksen suuri tavoite on ulkomaisen työvoiman lisääminen. Perussuomalaiset huomauttaa, että EU:n sisällä on jo työvoiman vapaa liikkuvuus, joten Suomi on osa kymmenien miljoonien ihmisten vapaata työssäkäyntialuetta. Lisäksi pelkästään Suomessa on satoja tuhansia työttömänä.

– Suomen ei pidä houkutella sellaista työvoimaa, jota löytyy täältäkin. Maahanmuuton tulee olla nettovaikutuksiltaan taloudelle positiivista. Näin ollen EU:n ulkopuolelta tuleville työntekijöille pitäisi laittaa palkkaminimi, etteivät he jää yhteiskunnan elätettäviksi.

– Työn halpuuttamisesta on karmeita kokemuksia Ruotsista, jossa saatavuusharkinta poistettiin. Ruotsin tielle ei pidä lähteä – päinvastoin, Tavio painottaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Irku

Sinä päivänä kun Suomi on lopullisesti monikulttuurinen niin kantasuomalaisetkin alkavat dimmuilemaan kun ei kukaan ole tänne enää kotoutunut.

Anneli Rautiainen

Tuosta rahan jaosta. Paljonko on Suomikin jakanut rahaa koulun käymiseen Afganistaniin ja muihin islam maihin talepanienkin ollessa kouluikäisiä. Mitä siellä kouluissa on opetettu? Pitää heti lopettaa rahan pumppaaminen tappamisen ihannoinnin opettamiseen. Sellainen maa joka antaa rahaa tällaiseen opetukseen on osallinen mainitusta toiminnasta..

Rahareikä

Muistanko väärin, mutta eikös joku virkamies tms arvostellut rahan lapioimista Afganistaniin? Oliko keväällä. Tyyliin Kankkulan kaivoon. Vaiennettiin. Summat oli ihan järkyttäviä, mitä sinne on laitettu. Ja hyöty oli?

Ilkka Forsten

..Sanoin kuvaamaton.

John Quiman

Suvakki sai hyvän fiiliksen, kun taas on toisilta otettu ja lemmikeille annettu.

Noissa avustuksissa on se huono puoli, että ne hukkuvat korrution uumeniin, eikä mitään todellista apua niillä synny.

Kaino-Vieno Huttunen

Odotan vain innolla, milloin joku lyö pöytään – ja mielellään selkokielisen – laskelman siitä, mihin Suomen valtionvarat vuotavat. Ei voi olla niin, että kun 30 v leikataan, säästetään, myydään valtion omaisuutta, jäädytetään sosiaalietuuksien indeksikorotuksia tai ne laahaavat perässä, laiminlyödään infraa, koululaitos on säästöjen vuoksi sirkuksen, avovankilan ja painajaisen välimuoto, Suomi ei missään vaiheessa ole omillaan. Jossain taisi olla, että sitä lainaa ollaan ottamassa 10 mrd. Mihin tuo 3,3 mrd on tarkoitettu? Ei kai niihin Afganistanin tuliaisiin?

John Quiman

Maan perustat murenevat ja viherfasistien kannattajat hurraavat aina kokoomuslaisia myöten.

Kata

Mutta oioi kun Mauri Peltokangas on saanut kiihoittamissyytteen(joku vanha FB juttu kuulemma,joku urkkii niitä nääs töikseen,oisko Tyttiviikari saanu uuden viran,haluaa takaisin ”johtopaikalle”..),aa että ja niiin oli porukka että hyi kamalaa…mikähän ”kansanryhmä ” lienee ollut kyseessä,osaatteko arvata?
Helevetto mie alan kyllästyä tähän tollouteen tässä maassa.

Ilkka Mänttäri

Ajatelkaa. Jos Mauri on saanut syytteen, me kaikki voimme saada syytteen vuosien takaisista mielipiteistä. Tuollaista mielivaltaa ei saa sallia. Tämä hallitus täytyy kaataa. Meidän täytyy myös vaihtaa valtakunnansyyttäjä. Onko oikeus jo niin harvinainen asia Suomessa.vai haluammeko fasistisen hallituksen jatkavan.

Kata

Nimenomaan näin!Mutta….jos pyytää anteeksi kuten allutae niin kaikki on annettu anteeksi!
Näin toimii mielivalta.Oli pikkusen kovaa tekstiä herralla mutta ei se mittään…antakee anteeksi!(Ja silti ei muuta mielipidettään ihan taatusti!)

John Quiman

Niin, kun nöyristelee ja hyväksyy suvakkidiktaturian ehdot, saattaa saada anteeksi menneisyydessä ilmaisemansa tavattoman rikolliset sanansa.

Suvakki hakee valtaa ja tavoite on alistaa kaikki nöyristelemään heidän ”totuutensa” tunnustaen.

Ilkka Forsten

Kyllä ,mutta se ei liehuta viherpunalippua. Minulle kelpaa fasistinen hallitus jos se pudottaa laudalta nykyiset pillipiiparit.

John Quiman

En todellakaan kannattaisi fasistista hallitusta, mutta sen hulluus ei olisi lähellekään niin vaarallista kuin tämä viherfasismi.

Ilkka Mänttäri

Pakko laitta vielä tuo 👍👍👍

Ilkka Mänttäri

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen sanoi kerran että Tanska ja Ruotsi ei ole tehnyt elvytyspaketista suurta numeroa vaikka maksavat sinne enemmän kuin suomi. Olikohan tuo nyt ihan totta, kuitenkin, ei muistanut mainita että ehkä heillä on siihen varaa kun eivät ole Eurossa. Ei nuo rahareijät ainakaan tämän hallituksen toimesta tule helpottamaan.

Kädet toisten taskulla

Vihreä siirtymä on erittäin hyvä rahareikä, kuten se 200 000€ maksanut tutkimus että jää tosiaan sulaa kesällä auringossa. Jopa SDP Harakka kehui tälläkin, että tällaiset päättäjät päättämässä Suomen asioista. Kiitos, vappusatkun uskoneiden eläkeläisten.

John Quiman

Ruotsin ja Tanskan valtion velka oli 2019 bruttokansantuotteeseen verrattuna puolet Suomen valtion veloista. Ruotsi 35 %, Suomi 60 %, Tanska 33 %.

Ruotsi maksaa enemmän, koska on tuplasti isompi ja lisäksi varakkaampi. Ruotsi sai reilun miljardin euron alennuksen jäsenmaksuihinsa ”koronatukipaketin” neuvotteluissa. Suomi sai maatalouteen 400 miljoonaa. Tässä yhteydessä tulee muistaa, että Suomelle luvattiin Venäjän asettamien maataloustuotteiden vientikieltojen aiheuttamiin tappioihin korvauksia, mutta niitä on tullut nihkeästi. Siihen nähden tuo maatalouteen menevä tuki ei ole oikeastaan muuta kuin vastine sille, mitä luvatusta ei muuten saatu, ainakin vähän sinne päin.

PSn äänestäjä

Kurvinen nälväisi myös, että missä EU siellä työpaikka, johon Halla-aho myönsi, totta, elliitin työpaikka eli Katainen sai työpaikan jne

Tanskalla on erikoisetuja eikä se ota pakolaisia jne

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007795365.html

Kata

Tuo hölösuu-Kurvinen on niin naurettava tyyppi.Eli jos Kalle antaa mulle kympin niin ei siinä silloin tarvi Villenkään huutaa vaan antaa se kymppi+5 euroa mulle.KAIKKIEN pitää antaa,mieluummin enemmän terveisin Kurvis-Antti.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f972d06d-b19f-4b38-8cce-683952551233 Karvalan ylistystä Marinille mutta kun tuota lukee niin mitä halavatun hyötyä on koko EU:sta?Noita rahamääriä ja mites tuo Britannian 12 miljardin suuruinen aukko…sitähän sitä paikataan ja maksellaan jotta kaalinpäät saa pönöttää EU:n parketeilla ja mistään ei tarvi heidän säästää.
ihan huvitti tuo ”hieno sopimus”,ei mitään ”nuukaa nelikkoa” hahhahaha,idiotismia!Voi tätä tekopyhää maailmaa!

Kädet toisten taskulla

SDP, on ollut kädet toisten taskuissa jo 120-vuotta. Siksi eivät osaa kuin ottaa lisää velkaa ja nostaa veroja lisää. Ovat myös Vihreät 2 puolue ja siksi ilmastopelleilyssä kovasti mukana. Vihreä siirtymä aiheuttaa vain lisää maksamista ja lisää työttömyyttä.

John Quiman

Sanovat, että valtion velka on erilaista kuin yksityisen velka. Vaikea kuvitella, että se jotenkin poikkeaisi siitä. Pitää lyhentää velkaa ja maksaa korkoja. Molemmat toimivat samalla tavalla.

Sanovat, että valtion velkoja ei tarvitse koskaan maksaa. No, tuohan ei ole totta. Voi ottaa uutta velkaa ja maksaa pois vanhaa, ei jättää maksamatta. Koko ajan pitää maksaa korkoja. Sanovat, että korot ovat pieniä, mutta se on harhaa, koska kun otetaan taas uutta lainaa vanhojen maksamiseksi, voivat korot olla mitä tahansa. Ennemmin tai myöhemmin kansa maksaa veroina korkoja niin paljon, että siitä on jo paljon haittaa. Velaton valtio ei hukkaa verorahoja tyhjään, siis korkojen maksuun, vaan voi käyttää ne rahat johonkin hyödylliseen.

Ilkka Forsten

Sitä voisi katsoa miten pikavippi toimii, ja puhua vasta sitten onko velat maksettava takaisin ja paljonko niistä koituu lisämenoja jos ei olekaan kapitaalia ?

John Quiman

Suvakit kertovat, että valtio saa jostain ilmaista rahaa ja toiset suvakit uskovat. Huvittavaa, mutta, kun se tulee osaksi Suomen valtion taloudenhoitoa, ei huvita enää.

Daniel

Todistan. Jokaisessa maassa jossain ne pääsivät valtaan, tavalla tai toisella, ennen pitkää talous romahtaa. Tietysti koska niitä ohjataan Wall Streetiltä. Business is business 😉

koroniskuri

Kenties Suomen hallitus luottaa siihen, että jonkinlainen ”Great Reset” tulee nollaamaan sekä velat että saatavat.
Ilmastonmuutos yhdistettynä miljardiluokan väestönlisäykseen taitaa kyllä bootata tämän humanosfäärin.
Edellisestä isommasta resetistä onkin vierähtänyt jo 75 vuotta.

Ilkka Forsten

Ctrl Alt Del ei toimi velkojen kanssa, mutta mistäpä sitä nörttisukupolvi tietäisi.

Nörtin pahin painajainen. Kauhea bittihätä, missä on lähin PC ?

John Quiman

Nyt lohkaiset sellaisen vitsin nörtistä, että naurua irtosi. 😀 😀 😀

Hätätila tai väärinymmärrys

Ei ilmaista elämää, ei haittamaahanmuuttoa. Niin simppeliä.