Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset vaativat kyselytunnilla laittoman siirtolaisuuden ehkäisyä – hallitus ei taipunut

Kuva Shutterstock.

Perussuomalaiset vaati suullisella kyselytunnilla toimia laittoman siirtolaisvyöryn ehkäisemiseksi Suomessa ja EU:n alueella.

Perussuomalaiset esitti muun muassa, että laiton siirtolaisuus estetään määrittämällä Turkki turvalliseksi maaksi, jolloin kaikki mahdolliset turvapaikkahakemukset tulee hylätä EU-maissa pikakäsittelyssä.

– Eurooppaan laittomasti pyrkivät henkilöt eivät ole pakolaisia, eivät edes turvapaikanhakijoita vaan laittomia siirtolaisia, jotka pyrkivät kohdentamaan hakemuksensa maihin, joissa on paras sosiaaliturva – kuten tapahtui myös vuonna 2015.

– Vyöry tulee estää tiukasti EU:n ulkorajoilla, eikä minkäänlaiseen taakanjakoon tule lähteä mukaan. Kaikilla sisärajoilla on otettava käyttöön rajatarkastukset, perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen totesi.

Uusi siirtolaiskriisi uhkaa

Tynkkynen huomautti, että uusi siirtolaiskriisi uhkaa koko Eurooppaa ja että EU:n ja Suomen on reagoitava nopeasti, jotta vuoden 2015 kriisi ei toistu.

– Silloin pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kutsui Lähi-idän Suomeen ja kokoomuksen sisäministeri Petteri Orpo viimeisteli, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia, Tynkkynen huomautti.

– Koska pääministeri on poissa tästä keskustelusta, kysyn varapääministeri Katri Kulmunilta (kesk.), ottaako hallitus edellä mainitut linjaukset käyttöön?

Suomi Kreikan tukena, mutta miten?

Ministeri Kulmuni vastasi, että EU seisoo yhtenäisenä Kreikan tukena ja että EU:n ulkorajojen täytyy pitää. Hän kuitenkin lisäsi, että kaikki tehdään kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia noudattaen.

Myöhemmistä sisäministeri Maria Ohisalon vastauksista päätellen Kulmuni todennäköisesti viittasi siihen, että kaikilla tulijoilla tulisi olla oikeus turvapaikkaprosessiin. Ohisalo antoi ymmärtää, ettei Suomi ei hyväksy Kreikan päätöstä olla kuukauden ajan ottamatta turvapaikkahakemuksia vastaan.

Kysymykset kierrettiin kaukaa

Tynkkynen lateli perussuomalaisten vaihtoehtoja lisää ja vaati hallitukselta täsmällisempää vastausta siihen, miten Suomi aikoo toimia.

– Suomen on tehostettava rajavalvontaa Ruotsin rajalla, pysäytettävä kaikki siirtolaiset ja hylätä heidän hakemuksensa pikavauhtia ilmeisen perusteettomina. Kaikki, joita ei voida jostain syystä palauttaa, tulee ottaa säilöön. Kaikki vetovoimatekijät tulee poistaa lainsäädännöllisin keinoin, Tynkkynen luetteli.

– Arvoisa sisäministeri, otatteko käyttöön edellä mainitut toimenpiteet. Jos ette, miksi ette?

Ohisalo totesi, että Rajavartiolaitos ei ole suositellut rajatarkastusten käyttöönottoa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa