Kotimaa Politiikka

Perussuomalaiset vastasivat hallitustunnustelija Rinteen kysymyksiin – edellyttävät rehellisyyttä ja totuudessa pysymistä

Perussuomalaisten puoluekokous 10.6.2017 Jyväskylässä. Kuva Petri Saarela.

Perussuomalaiset ovat vastanneet hallitustunnustelijan esittämiin kysymyksiin.

Juuri eronnut pääministeri Antti Rinne (sdp) valittiin torstaina 5. joulukuuta hallitusneuvottelujen tunnusteluvaiheen vetäjäksi.

Rinne antoi eduskuntaryhmille kysymykset ja pyysi vastaukset lauantaihin 7.12.2019 klo 16.00 mennessä.

Perussuomalainen eduskuntaryhmä on puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan vastannut hallitustunnustelija Rinteen kysymyksiin seuraavaa:

Oletteko valmiita hyväksymään pääministeri Antti Rinteen hallitukselle 6.6.2019 hyväksytyn ohjelman sellaisenaan muodostettavan hallituksen ohjelmaksi.

– Emme ole.

Oletteko valmiita osallistumaan sosiaalidemokraattien johtamaan enemmistöhallitukseen, ja onko teillä osallistumisellenne mahdollisia kynnyskysymyksiä?

– Kyllä. Kynnyskysymyksemme ovat:

1) Kotimaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintakykyä ja työllistämismahdollisuuksia ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla.

2) Hallituksen on tunnistettava ja tunnustettava etenkin humanitaarisen maahanmuuton kielteiset vaikutukset Suomen julkiselle taloudelle ja suomalaisten turvallisuudelle ja pyrittävä määrätietoisin toimin vähentämään haitallista maahanmuuttoa.

3) Pieni- ja keskituloisten ihmisten arkipäivän kustannuksia ei saa nostaa vero- ja maksupolitiikalla, vaan niitä on päinvastoin pyrittävä alentamaan.

4) Perussuomalaiset ovat valmiita osallistumaan vain hallitukseen, jossa kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen ja edellyttävät ministereiltä totuudessa pysymistä.

Rinne on pyytänyt eduskuntaryhmiä varautumaan tapaamisiin sunnuntaina 8.12. klo 9-14 välisenä aikana. Hän on myös pyytänyt eduskuntaryhmiä ja puolueita varautumaan sunnuntaina 8.12.2019 klo 14.15 informoidakseen käymänsä neuvottelukierroksen tulokset eduskuntaryhmille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit