Kotimaa Talous

Perussuomalaiset vastustivat Kreikan uusia velkahelpotuksia ja olisivat myös palauttaneet rahaa takaisin Suomelle

Kuva Pixabay.
Perussuomalaiset vastustivat Kreikan uusia velkahelpotuksia. Puolue halusi myös aikaistaa Kreikan velkojen takaisinmaksua Suomelle.

Euroalueen valtiovarainministerit pääsivät viime yönä sopuun Kreikan lähes 100 miljardin velkojen takaisinmaksun lykkäämisestä. ERVV:n (Euroopan rahoitusvakausväline, ERVV) kautta myönnettyjen lainojen lyhennyksiin ja koronmaksun alkamisaikaa päätettiin lykätä 10 vuodella ja takaisinmaksuaikaa pidentää 10 vuodella.

Perussuomalaisten tiedotteessa kerrotaan, että puolueessa nähdään tilanne suomalaisen veronmaksajan kannalta huonona. Velkahelpotukset ja matalakorkoiset lainat ovat jo itsessään olleet Suomelle epäedullisia.

Vaikka Kreikan talous on osoittanut elpymisen merkkejä, oli Kreikan julkisen talouden velkasuhde viime vuonna 178,6 prosenttia. Päätös lainaohjelman loppuun saattamisesta on näennäisen hyvä asia, mutta euroalueen ongelmat säilyvät, ja kriisi voi tiedotteen mukaan kärjistyä uudelleen milloin tahansa.

Perussuomalaiset ajoivat aikaistettua Kreikan velkojen takaisinmaksua Suomelle

Perussuomalaiset jättivät keskiviikkona pidetyssä eduskunnan valtiovarainvaliokunnan kokouksessa eriävän mielipiteen ja tekivät asiasta päättäneessä suuren valiokunnan kokouksessa vaihtoehtoisen päätösesityksen. Esitykset olivat vaiteliaisuuden piirissä ja voidaan julkaista vasta nyt, kun euromaiden kokous on saatu päätökseen.

Perussuomalaiset eivät olisi kasvattaneet Suomen vastuita Kreikan veloista vaan olisivat päin vastoin halunneet EVM:stä (Euroopan vakausmekanismi, EVM) ennenaikaista takaisinmaksua, jolla olisi voitu saada aiottua aiemmin 1 005 miljoonaa euroa. Perussuomalaisten esitys ei kuitenkaan saanut kannatusta muilta puolueilta vaan hävisi suuren valiokunnan äänestyksessä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa