Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisilta lakialoite käännytyspäätöksen saaneiden säilöönottamiseksi

Kuva Youtube.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on eilen jättänyt lakialoitteen, jossa he esittävät ulkomaalaislakia muutettavaksi niin, että maasta käännytettäväksi määrätyt henkilöt voidaan ottaa säilöön. Käytännössä tämä tarkoittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä, jotka on käännytetty. Perussuomalaiset perustelevat asiaa turvallisuussyillä.

Nykyisen ulkomaalaislain nojalla voidaan maassa oleva henkilö ottaa jo nyt säilöön yksilöllisen arvioinnin perusteella, mikäli laissa määrätyt vähemmät keinot eivät ole riittäviä ja henkilö on esimerkiksi riski kansalliselle turvallisuudelle. Perussuomalaisten mielestä tämä ei ole riittävä keino turvaamaan palautuksia.

Tämä ei missään nimessä riitä. Arvioiden mukaan meillä voi pian olla jopa 10 000 henkilöä laittomasti maassa, jotka ovat kaikkien kirjojen ja kansien ulkopuolella. Heillä ei siis ole oleskelulupaa ja heillä on jopa käännytyspäätös, mutta he katoavat viranomaisilta, eivätkä lähde maasta, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri huomauttaa.

Perussuomalaiset teettivät vastikään tutkimuksen siitä, kuinka suuri osuus kansasta ottaisi käännytyspäätöksen saaneet talteen. Tutkimukseen vastasi reilut 1 200 henkeä. Tulokset olivat selviä, sillä 59 prosenttia vastaajista oli säilöön ottamisen kannalla ja vain 18 prosenttia vastusti sitä. 23 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Kyselyssä kysyttiin myös vastaajan puoluekantaa. Hallituspuolueiden kannattajista säilöönottoa kannatti jopa 67 prosenttia. Yllättävin tulos lienee vihreiden äänestäjien osalta, sillä heilläkin enemmistö oli idean kannalla.

Sana ’kansanedustaja’ tulee siitä, että hän edustaa kansaa. Emmehän me vaadi eduskunnalta muuta kuin sitä, että se kuuntelee kansaa. En ymmärrä, jos se on jollekin hankala asia. Rohkaisenkin kaikkia, jotka kansan ääntä kuuntelevat, allekirjoittamaan aloitteen, Meri vetoaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit