Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisten Antikainen: Kaksoiskansalaisuus rajattava pääosin EU- ja EFTA-maiden kansalaisiin

Kuva: Wikimedia Commons.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat herättäneet kysymyksiä myös muihin maihin mahdollisesti kohdistuvasta uhasta. Etenkin hybridivaikuttaminen ja kyberturvallisuus ovat nousseet keskustelunaiheiksi, mutta Venäjän kansalaisten maakauppoihin ja kaksoiskansalaisuuden mahdolliseen hyödyntämiseen tulee kiinnittää huomiota.

”Suomi salli rajoituksettoman kaksoiskansalaisuuden vuonna 2003. Tämän jälkeen etenkin venäläiset ovat hakeneet innokkaasti kaksoiskansalaisuutta, sillä Suomen ja Venäjän välillä ei voi matkustaa viisumivapaasti. Jälkiviisaana voisi kysyä, onko mitään järkeä sallia kaksoiskansalaisuus sellaisen valtion kanssa, johon matkustaminen vaatii normaalitilanteessa viisumin? Suomella ei ole mitään syytä sallia kaksoiskansalaisuutta sellaisten maiden kanssa, jotka eivät kohtele molempia kansalaisuuksia tasa-arvoisesti, puhumattakaan maista, jotka pitävät Suomea vihamielisenä maana. Kaksoiskansalaisuus tulisikin rajata koskemaan vain EU- ja EFTA-maita ja kolmansien maiden osalta perustua kahdenvälisiin, tasapuolisiin sopimuksiin”, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii.

Suurin kaksoiskansalaisten ryhmä Suomessa ovat Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaiset. Suomessa heitä asuu arvioiden mukaan noin 35 000 ja määrä kasvaa vuosittain muutamalla tuhannella henkilöllä. Suojelupoliisi ei pidä kaksoiskansalaisia yleisesti uhkana, mutta arvioi, että yksittäiset henkilöt voivat olla alttiita toisen kotimaansa hallinnon vaikutusyrityksille tai kiristykselle.

”Suomessa kaksoiskansalaisuuteen suhtaudutaan huomattavasti lepsummin kuin monissa muissa maissa, eikä tasapuolisuutta ole edellytetty. Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus mahdollistaa viisumivapaan rajanylityksen molempiin suuntiin vain passia vaihtamalla, vaikka viisumi vaaditaan muilta rajanylittäjiltä. Viimeistään nyt Venäjän aggressio sen rajanaapureita kohtaan edellyttää selvittämään kaksoiskansalaisten tilannetta Suomessa. Vaarana on, että Venäjän nykyhallinto saattaa yrittää vaikuttaa ulkomailla asuviin kansalaisiinsa ja velvoittaa heitä toimimaan asuinmaansa vahingoksi”, Antikainen muistuttaa.

Edustaja Antikainen on jättänyt toimenpidealoitteen koskien kaksoiskansalaisuuden rajaamista EU- ja EFTA-maiden kansalaisille sekä kolmansien maiden osalta kahdenvälisiin sopimuksiin perustuvaksi.

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kainuunkonkari

Vai että oikein virallinen ”Israel varaus” kansallisuus politiikkaan. Hienoa. Juuri kun toivoi, että persut vetäisivät jo päänsä ”puolueestaan” globalistien keskuudesta nousukkaina sosiaalista hyväksyntää etsivät ”Purralaiset” onnistuvat taas tekemään itsestään valeoppositiotakin valeoppositiomman. Ensin ”virkamies-Mauri” loisti Convoy kokoontumisessa ja nyt ratsastetaan lyhytnäköisimmällä mahdollisella tunteellisuudella Suomen geopoliittinen asema unohtaen Brysselin ja Washingtonin lauluja hyräillen.

Lieväasteinen

”Kaksoiskansalaisuus tulisikin rajata koskemaan vain EU- ja EFTA-maita ja kolmansien maiden osalta perustua kahdenvälisiin, tasapuolisiin sopimuksiin.”

Näin ehdotuksella on mahdollisuus mennä läpi suvakkieduskunnassakin. Suvakki ottaisi kaksoiskansalaisuuden venäläiseltä, muttei koskaan omalta lemmikiltään. Näin syntyy kahdenvälisiä sopimuksia Somalian, Irakin, Nigerian, Afganistanin, Pakistanin tms. kanssa, koska ”varmaa kuolemaa paenneiden hädänalaisten” lomailu ent. kotimaissaan on jakamaton ihmisoikeus ja suomalaisten veronmaksajien rahoituskohde.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
juha II

Suomi itse on ollut vihamielinen maa jo 30-vuotta. Ei tarvitse mainita kuin YLE:n ja sanomayhtiön ”uutisointia” Venäjästä ja Putinista se on vertautunut täysin Yhdysvaltain ent. presidentti Donald Trumppiin eli patologiseen vihaan ja mielivaltaiseen vääristelyyn.

Voidaan yhtä hyvin kyseinalaistaa somalien,arabien ja afrikkalaisten asepalvelus, koska he ovat selkeä uhka suomalaiselle yhteiskunnalle eivätkä he tule koskaan eikä milloinkaan puolustamaan Suomea vaan puukot pystyssä tappelevat juniin naisten ja lasten kanssa!!! Näin on käynyt Ukrainassa, jonka koko surkeudesta on yksin vastuussa juut….nen miljardööri presiden WEF:n jäsen Zelesny, joka pitkittää tieten tahtoen sotaa elätellen vieläkin turhia unelmiaan NATO:n, EU:n ja Yhdysvaltain hyökkäyssodasta!

Takavuosina kiinnitettiin lähinnä miespoliitikkojen syvää huolta venäläisten maakauppoihin Suomessa, mutta se kilpistyi ja tyrehtyi sossu-akkojen parkuun ”rasismista” ja ”vierasvihasta”?!???

Niinpä. Kyllä naiset tietää kaiken tässä miesten toksisuutta täynnä olevassa patriarkkaalisessa yhteiskunnassa. Tasoitukseksi on tosin sanottava, ettei niitä MIEHIÄ isolla buukstaavilla ei juuri enää ole edes olemassa vaan nössöjä miehen kirjoissa!!!

murre riepunen

Viimeinen hetki herätä, kaikki toimet maan turvallisuuden eteen tehtävä, varmuusvarastot syyniin, ja tarvittaessa haalittava varastot täyteen, jalkaväkimiinoja vastaavat ladottava itärajalle metrin välein, junaliikenne seis, samoin muu liikenne, venäläisten hämäräperäiset kiinteistöt suomessa takavarikoitava, venäläisiä maassa olioita pyydettävä poistumaan kiireesti, ellei hommissa ja perhettä. Kunnianhimoisista ilmastotalkoista inisevät valtakunnan oikeuteen, perunavarastoina ja autotalleina olevat väestönsuojat siivottava kansalaisten turvaksi, kodinturvajoukot perustettava, konepistoolit joka taloon sekä säkillinen ammuksia.

Tuumailija

Kaksoiskansalaisilla ei saisi olla mitään asiaa virkoihin, jotka liittyvät virkamieskuntaan, ei minkään maan (oli aikoinaan ihan lakipykälä kuten nuhteettomuuskin, poistettu sittemmin).
Tästä on hyvänä esimerkkinä Berner, Latukone etc. jotka vain käyttävät järjestelmää hyväkseen omaan agendaansa, samalla rapauttaen sitä ja sen vähäistä uskottavuutta.

Piikkilampaat

Miksei Suomi nyt tee sitä mitä eu maat, aina totellaan orjallisesti joka asiassa, mutta eipä tässä, eli muissa maissa venäläisten putinistien omaisuutta takavarikoidaan, mutta tässä maassa asialle ei tehdä mitään, sitä paitti, itärajalta virtaa ryssiä autolasteittain maahan, heitä ei ensinnäkään pitäsi edes maahan antaa tulla.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa