Kotimaa Maahanmuutto

Perussuomalaisten Antikainen: Miksi Suomi tukee käytännön toimillaan Latvian ja Liettuan sijasta Lukašenkaa?

Alexander Lukašenko. Kuva Venäjän hallitus / CC BY 4.0

Valko-Venäjältä Liettuaan saapuneiden laittomien maahantulijoiden vyöry on kiristänyt maiden välejä entisestään Liettuan ilmoitettua alkuviikosta ryhtyvänsä epäämään laittomasti saapuvilta maahantulon ja ohjaavansa heidät lähimmille kansainvälisille rajanylityspaikoille. Nyt myös Latvia on julistamassa hätätilaa Valko-Venäjän vastaiselle rajalle torjuakseen laitonta maahantuloa.

Molemmat maat epäilevät Valko-Venäjän päästävän laittomia siirtolaisia Liettuan rajalle kostoksi EU:n sille asettamista pakotteista.

– Valko-Venäjä harjoittaa hybridisodankäyntiä päästämällä laittomia maahantulijoita Liettuan rajalle. Maan johto on aikoja sitten osoittanut vähät välittävänsä ihmisoikeuksista ja yrittää nyt käyttää pakolaisasetta EU-maita kohtaan. Suomen tulee kaikin tavoin tukea Latviaa ja Liettuaa laittoman maahantulon estämiseksi ennen kuin tilanne ryöstäytyy käsistä täysin. Suomen tulee myös varautua turvaamaan omia rajojaan vastaavien tapahtumien varalta, sillä itärajamme on samalla EU:n ulkoraja, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii.

EU:n raja- ja merivartiovirasto Frontex avustaa Liettuan viranomaisia Valko-Venäjän vastaisen rajan valvonnassa. Myös Suomi osallistuu operaatioon usean rajavartijan ja partioauton voimin. Samassa yhteydessä sisäministeriön kansliapäällikkö Kirsi Pimiä kertoi Twitterissä, etteivät suomalaiset partiot käännytä laittomia maahantulijoita takaisin Valko-Venäjälle, mikä on herättänyt kysymyksiä siitä, kenen ohjeita suomalaiset rajavartijat noudattavat.

– Samalla kun Latvia ja Liettua yrittävät estää laitonta maahantuloa käännyttämällä väkeä virallisille rajanylityspaikoille sisäministeriön vihreä kansliapäällikkö Pimiä julistaa Twitterissä, etteivät Liettuan rajalla partioivat suomalaiset rajavartijat palauta tulijoita Valko-Venäjälle. Eikö arvon kansliapäällikkö ymmärrä, että tämä vain edistää Valko-Venäjän strategiaa EU-maiden horjuttamiseksi. Laittomat maahantunkeutujat tulee välittömästi palauttaa sinne, mistä ovat tulleetkin, eli tässä tapauksessa Valko-Venäjälle ja kansliapäällikön tulisi antaa rajavartijoiden vastata operatiivisesta toiminnasta yrittämättä puuttua siihen poliittisesti, Antikainen painottaa.

Edustaja Antikainen on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien suomalaisten rajavartijoiden toimintaohjeita Liettuan rajalla.

Tilaa
Ilmoita
guest
32 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

”Miksi Suomi tukee käytännön toimillaan Latvian ja Liettuan sijasta Lukašenkaa?”

Siksi, että Lukašenkan Valko-Venäjän lippu on punavihreä kuin Suomen hallituskin.

Ilkka Forsten

Kuvassa istuvalla miehellä on kädessään YK:n ihmisoikeusjulistus ja hän pohtii, ” lukasenko vai vilkasenko vain ?”

John Quiman

😀 😀 😀

Kaitsu

Suomalaiset rajavartijat seuraavat huolestuneina , kuinka Liettua käännyttää rajaltaan laittomia maahantulijoita.
Palattuaan komennukseltaan takaisin Suomeen saamme sitten ensikäden tietoa siitä, kuinka matuja kohdeltiin kaltoin ja vallan ihmisarvoa halveksivasti.

Hannele Korpela

Kysymys kuuluu, jos suomalaiset rajavartijat ovat auttamassa Liettuaa sen rajalla, niin mitä auttamista se on jos eivät palauta tulijoita takaisin Valko-Venäjälle? Kuulostaa siltä, että suomalaiset rajavartijat ovat tekemässä myyräntyötä, eivätkä auttamassa. Olisiko aika palata kotiin?

Kaino-Vieno Huttunen

Suomi toimii Frontexin ohjeiden mukaan, eli jokaiselle rajan yli tulevalle pitää antaa mahdollisuus henkilökohtaisen tilanteensa selvittämiseen. Selväähän se, että kun tulijoita on tuhansia, matkustusasiakirrjat ovat hukassa tai ne on väärennetty ja taustojen selvittämiseksi pitää tehdä yhteistyötä Irakin viranomaisten kanssa, tämä kestää.

Mutta kuulemma suomalaisten läsnäolo Liettuan rajalla rauhoittaa paikallisia paljon.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008184382.html

Kata

Voi mitä lässytystä!”Turvapaikanhakijoita”myös turistiviisumilla kuten ”tiimiesimieskin ” 😀 ,lentäen Valko-Venäjälle!Mitä halavatun pashaa!
Onneksi oli aika napakoita kommentteja!Suuri osa ihmisistä on järjissään mutta kun on surkut johtajat niin kuzessa ollaan!

Kaino-Vieno Huttunen

Sain niin vähän tyknäyksiä, että täytyy täsmentää: tuo kaikille tulijoille pitää antaa mahdollisuus asiansa käsittelyyn ei ole henk. koht. mielipide, vaan lainaus Ilta-Ssnomista Suomen toiminnan taustoittamiseen. Suomi toimii siis Frontexin ohjeiden mukaan ja on munaton sen edessä. Munaton on Frontexkin. Minusta massaa, joka yrittää pummata turistiviisumilla ilmaisen elatuksen, pitää kohdella massana ja käännyttää takaisin.

Ilkka Forsten

En voi tykätä kuin kerran, olen pahoillani..

Kaino-Vieno Huttunen

Kiitos, kyllä minä pärjään yhdellä tykkäykselläsi jo puoli vuotta.

Toisaalta jo MV-lehti opetti, että olen kunnon kansallismielinen niin kauan kuin tulee kirjoitettua ensimmäinen neutraali, väritön, mauton ja hajuton kommentti..

Kaino-Vieno Huttunen

Kuinka helposti sitä pamahtaa ihmisten silmissä suvakiksi. Vaikka olisi jo 6 v kirjoitellut äärioikeistolaisia kommentteja niin pieni taustoittava lisäinfo saa vihertämään ja punertamaan kuin elokuisen omenapuun. In hyvä, kun edes henkisesti rynnistetään barrikadeille, mutta kyllä suuntakin sinne pitäisi olla tiedossa. Jätän tämän nyt tähän

John Quiman

Kiihkeät ihmiset ovat kärsimättömiä. Jos ei yksipuolisesti käy sotaa heidän rintamassaan, heidän tavallaan, sitten on luopio. Asioiden neutraali tarkastelu on avain niiden ratkomiseen. Ei suvakkien täysin järjetöntä ideologista hurmiota korjata olemalla samalla tavalla, mutta toisesta suunnasta. Siinä kaksi sokeaa taistelee keskenään, eikä kumpikaan ymmärrä asioiden juuria.

Ilkka Forsten

Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.

Jussi Hämäläinen

Kun lukee:

”Molemmat maat epäilevät Valko-Venäjän päästävän laittomia siirtolaisia Liettuan rajalle kostoksi EU:n sille asettamista pakotteista.
– Valko-Venäjä harjoittaa hybridisodankäyntiä päästämällä laittomia maahantulijoita Liettuan rajalle.,,,,”

niin tuosta jo tyhmempikin tajuaa, että ”siirtolaisuus” on sotatoimi. Harjoittipa sitä sitten islamistit maailmanvalloituksen nimissä tai mielipuolidespootti kostotoimenpiteenä, niin sotaa se on.

Siirtolaisuus on sotatoimi, johon tulee vastata sotatoimilla. Avaa jo silmäsi!

Ilkka Forsten

Ota lipas vasempaan käteen. Poimi laatikosta valmis A – tarvike. Työnnä se lippaaseen oikean käden myötäotteella klik.Toista liike 30 kertaa, ja sitten laitat lippaan kiinni klak, tämän jälkeen vedät liikkuvat taakse klik klak. Nyt olet valmis kohtamaan monikulttuurisuuden ylä ja alamäet, jos syntyy vaikea tilanne, purista etusormen pään ja seuraavan nivelen välisellä alueella käyrää metalliläpyskää, jolloin toistuu rata tata kunnes kuuluu klik. Aloita toimenpiteet alusta ja jatka niitä kunnes alue on hiljainen, tai ainakin rauhottunut huomattavasti.

Ohje armeijan hevosenhoito-oppaasta vuodelta 1937.

murre riepunen

Mitä ihmettä suomalaiset siellä tekee? Meuhkaavat ihmisarvoista, oikeuksista jne, julistavat pimiän heille antamia ohjeita, takaisin ei saa palauttaa, avosylin on vastaanoettava, polvistua muistettava, laukut kannettava, laastaria nirhautumiin laitettava, nämä tehtävät ovat tarkoitettu suomalaisille, voi…voi.

varmistin

Pimiän rajavartijoille tummelia kouraan ja aidan toiselle puolen palvelemaan itämaan osaajia.

tassos

Kyllä ne senkin sössisivät !

Ilkka Mänttäri

Pimiä julistaa Twitterissä, etteivät Liettuan rajalla partioivat suomalaiset rajavartijat palauta tulijoita Valko-Venäjälle. Mitä pirua ne siellä sitten tekee. Liettuan tulisi laittaa tuollaiset ”auttajat” takaisin mistä ovat tulleetkin.

John Quiman

Se on sekaantumista Liettuan sisäisiin asioihin. Samalla tavallahan toimi Frontex Kreikassa, kun olivat siellä huolehtimassa ”ihmisoikeuksista” eli autamassa ihmissalakuljettajia viimeistelemään suoritus.

Kata

No he ”raportoivat”,siis mitä ja kenelle?Pimiälle?Laittaako ylvä Liettuan syytteeseen?On meillä sellainen EU että …tiiätte mitä! Nyt taas vitautas …

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
tassos

Pimiällä kävi fiba. Luuli että rajalla tarvitaan laukunkantajia ja Suomi- pojillahan sitä on.
Kokemusta.

Fredrik

Suomen lähettämät rajavartijat kannattaa ”siirtää” muihin tehtäviin Liettuassa. Nämä häiritsevät liettualaisia rajavartijoita.

John Quiman

Keittelemään kahvia, hoitamaan soppakanuunaa, siivoamaan vessoja – siinäpä on jo monta ihmisoikeuksista huolehtivaa tehtävää.

Mirkku

Kotiin ne on sieltä passitettava ja heti pilaamasta suomalaisten rajamiesten mainetta. Samalla säästyy edes ne rahat, jotka kuluvat ulkomaanpäivä- ja komennusrahoihin ja mihin lie.
Stanan tunarit ja pimiät.

Che

Täysin vastoin viherpunikki- ideologiaa. Tietysti pitää päästää ja järjestää ”hätää” kärsiville suorat lennot Suomeen kaurapuurolle ja ilmaiseen hyvinvointi paratiisiin.

juu

Missä EU niin siellä psskaa kädessä, eikä se kullaksi muutu vaikka sitä kuinka hieroisi.

juu

Molemmat maat epäilevät Valko-Venäjän päästävän laittomia siirtolaisia Liettuan rajalle kostoksi EU:n sille asettamista pakotteista.”
Eihän edes vain ”päästä” vaan lennättää niitä onnenonkijoita ja rikollisia.
Sehän tuli selväksi jo IS älyttömästä artikkelista.

John Quiman

Ne irakilaiset tulevat turistiviisumeilla, joten ovat turisteja normaalien määritelmien mukaan. Valko-Venäjä siis järjestää turisteille laittoman rajanylityksen seikkailun, jotta turistit voisivat pyytää turvapaikkaa EU-maista. Sehän on ihmissalakuljetusta vähintään siltä osin kuin turisti kuskataan rajalle ja opastetaan ylityspaikoille, siis laittomille ylityspaikoille.

Kuinkahan nuo nyt selittävät Latviassa, että miten passi ja paperit hukkuivat leppoisan charter-lennon aikana? Tippuivat vessaan, kun oli kamala ripuli, eikä voinut enää pelastaa? Onneksi iPhone ei tippunut, eivätkä muotivaatteet vahingoittuneet.

ro1

Kyseinen keissi on vain koe!Sille mitä tuleman pitää jos viisastelu eu..puolelta jatkuu ! Yhtäkään karvakättä ei ole onnistuttu palauttamaan V. V .jälle. eu sta. MITKÄ IHMISOIKEUDET HALOO.

John Quiman

Viherfasistien ihmisoikeudet ovat jakamattomat. Ne kuuluvat rikastaville vieraille, eikä niitä jaeta suomalaisten kanssa.

Pata

Tottakai se ymmärtää. Onko antikainen noin kujalla. Kaikki tietää että hallintoomme soluttautuneet desantit seuraavat ohjeita ulkomailta.